Orvis Vliegenreels

Orvis Vliegenreels

Gebruikt hengelsport materiaal en Sale artikelen

Wij hebben regelmatig uitverkoop artikelen op onze verkoopsite traditional-shop.nl, kijk daar op de speciale SALE pagina https://www.traditional-shop.nl/c/sale-opruiming

Wij hebben ook vaak ingeruilde artikelen of demoartikelen, kijk voor een lijst hiervan op /nieuws/vliegvissen/gebruikt-materiaal.aspx

Traditional Hengelsport Utrecht dealer van Orvis vliegenreels

Orvis Dealer Logo

Reels voor het vliegvissen zijn er in vele soorten en maten omdat de omstandigheden zo verschillend kunnen zijn. Het is bijvoorbeeld een groot verschil of je alleen in zoetwater vist of dat je ook regelmatig een lijntje strekt in zoutwater. Hier laten we een kleine selectie van reels voorbij komen welke wij onder andere voeren. Uiteraard leveren wij alle bekende merken zoals: Orvis, Hardy, Greys, Airflo, Ron Thompson, Scierra en Vivarelli. Bij alle afgebeelde reels is de lijn niet bij de prijs inbegrepen.

Informeer in de winkel naar de actuele collectie, veranderingen staan niet altijd direct op de site. De getoonde producten en prijzen kunnen inmiddels gewijzigd zijn, informeer naar de actuele situatie. Wil je online een Orvis reel bestellen, kijk dan op www.traditional-shop.nl 

Orvis Mirage II USA Large Arbor Fly Reel 

De tweede generatie Mirage reels kennen hun gelijke niet, dit is ongetwijfeld de beste reel van Orvis ooit en die ooit in de USA zijn gemaakt. Door het zeer geringe gewicht zijn deze reels uitermate geschikt op de Orvis Helios hengels of op andere lichte hengels. De reel is uit één blok lichtgewicht aluminium 6061 T6 gedraaid dat ook voor vliegtuigen wordt gebruikt. De beschermende anodisering Type III zorgt voor de hoogste graad in zoutwater bestendigheid. Het slipsysteem is volledig geseald en beschermd tegen vocht en vuil. de grote slipplaten zorgen voor een fijne instelling en betrouwbare slipwerking onder alle omstandigheden. De Mirage serie bestaat uit een ruime variatie in formaat, van kleine reel voor een aftma #3 tot aan een gigant voor een lijn van maximaal aftma #13. Kleuren Pewter en Midnight Black.

Orvis Mirage USA pewter.jpg

Orvis Mirage USA boven aanzicht.jpg

Orvis Mirage USA  black.jpg

Lijn  Kleur Gew. Diameter Model

#3 - #5

#5 - #7

#7 - #9

#9 - #11

#11 - #13

midnight black - pewter

midnight black - pewter

midnight black - pewter

midnight black - pewter

midnight black - pewter

145gr.

182gr.

227gr.

256gr.

340gr.

8.9 cm.

9.8 cm.

10.8 cm.

11.4 cm.

12.7 cm.

Mirage LA II

Mirage LA III

Mirage LA IV

Mirage LA V

Mirage LA VI

Orvis Battenkill Reel

De Battenkill reels zijn ideaal voor de lichte visserij waar een lichte reel met een betrouwbare slip gebruikt worden. De eenvoudige click en pawl slip werkt goed en is door de jaren heen altijd voldoende gebleken voor het lichte vissen. De Battenkill heeft een fraaie klassieke uitstraling en is gemaakt van hoogwaardig aluminium en dat merk je duidelijk aan het zeer geringe gewicht. Daardoor is deze reel heel geschikt voor op lichte en korte hengels. 

Orvis Battenkill reels.jpg

Lijn  Kleur Gew. Diameter Model

#1 - #3 

#3 - #5

#5 - #7

black nickel

black nickel

black nickel

79 gr.

82 gr.

91 gr.

6.9 cm.

7.6 cm.

8.3 cm.

Battenkill I

Battenkill II

Battenkill III

Orvis Battenkill Disc Reel

Orvis Battenkill Disc 1.jpg

Lijn  Kleur Gew. Diameter Model

#1 - #3

#3 - #5

#5 - #7

#7 - #9

#7 - #9

#9 - #11

black nickel

black nickel

black nickel

black nickel

black nickel

black nickel

125gr.

130gr.

139gr.

167gr.

252gr.

281gr.

6.9 cm.

7.6 cm.

8.2 cm.

8.9 cm.

9.5 cm.

10.1 cm.

Battenkill Disc I

Battenkill Disc II

Battenkill Disc III

Battenkill Disc IV 

Battenkill Disc IV Spey

Battenkill Disc V Spey

Orvis Mirage LT USA Large Arbor Fly Reel

Orvis Mirage LT Fly Reel 3.jpg

Lijn Kleur Gew. Diameter

Model

#1 - #3

#3 - #5

#5 - #7

#7 - #9

midnight black, olive

midnight black, olive

midnight black, olive

midnight black, olive

116gr..

122gr.

127gr.

142gr.

7.9 cm.

8.6 cm.

9.4 cm.

10.2 cm.

Mirage LT I Large Arbor

Mirage LT II Large Arbor

Mirage LT III Large Arbor

Mirage LT IV Large Arbor

Deze lichtgewicht uitvoering van de bekende Orvis Mirage II is direct bij het verschijnen al een hit. Door het zeer lage gewicht zijn deze reels uitermate geschikt voor de lichtere zoetwater visserij. Het compleet gesealde slipsysteem met carbon en roestvrij staal is een lichte versie van de Mirage II en laat zich met één draai instellen van 0 tot de volledige slipkracht. Door de uiterst fijne instelling en zware slipkracht is de Orvis Mirage LT niet alleen geschikt voor forel en baars, maar ook voor zwaar vechtende soorten als snoek en karper. De Mirage LT is  is 30% lichter en 30% kleiner dan de Mirage II. De reels worden gedraaid uit één blok 6061 T6 aluminium.

Orvis Hydros SL Large-Arbor Fly Reel


Orvis Hydros SL.jpg
Lijn Kleur Gew. Diameter

Model

#1 - #3

#3 - #4

#5 - #6

#7 - #8

#9 - #11

black, silver

black, silver

black, silver

black, silver

black, silver

150gr.

158gr.

167gr.

209gr.

238gr.

7.8 cm.

8.6 cm.

9.3 cm.

10.1 cm.

10.7 cm.

Hydros Large Arbor I

Hydros Large Arbor II

Hydros Large Arbor III

Hydros Large Arbor IV

Hydros Large Arbor V

Er is geen enkele Large Arbor reel in deze prijsklasse te vinden met een slipsysteem zoals bij de Orvis Hydros Large Arbor Flyreel. De Hydros reels hebben een gesealde slip, die in formaat toeneemt naarmate de reel groter wordt. Hoe groter het model hoe groter het slip oppervlakte en hoe beter bestand tegen de kracht van grote vissen. Door gebruik te maken van gestapelde carbon slipplaten die kliksgewijs kunnen worden ingesteld kan de Hydros SL ingesteld worden van forel tot aan tonijn met toenemende druk van de slip.De speciale Large Arbor spoel haal 12% sneller de lijn binnen dan een normale reel. Kleur: black of silver.
Orvis Hydros SL Black Nickel.jpg
Orvis Hydros SL Silver.jpg
 Orvis Clearwater LA Fly Reel

Clearwater LA II voor aftma #4 - #6, gewicht 156 gr., 8.6 cm. diameterOrvis Clearwater Large Arbor Fly Reel en Cassette Reel Eindelijk een gegoten aluminium reel die licht genoeg is voor de lichte carbonhengels. Het kostte Orvis twee jaar om deze Clearwater Flyreel te ontwikkelken en om een slijtvaste en betrouwbare schijfslip te maken van Rulon en roestvrijstaal. Deze Clearwater Large Arbor reel kost slechts een fractie van vergelijkbare reels en heeft minimaal een vergelijkkbare uitstraling en eigenschappen. De reel is gemakkelijk om te zetten van links naar rechts en heeft een fijn instelbare slip. Of je nou op zoek bent naar je eerste Large Arbor reel, een goedkope reel zoekt of een paar goede en niet te dure reels zoekt, de nieuwe Orvis Clearwater Large Arbor is de juiste keuze. 

Lijn Kleur Gew. Diameter

Model

#4 - #6

#7 - #9

#7 - #9

Gray

Gray

Gray

153gr.

176gr.

193gr.

8.6 cm.

9.7 cm.

9.7 cm.

Clearwater II LA

Clearwater IV LA

Clearwater IV cassette

Orvis Clearwater Reel1 zwart.jpg

Orvis Clearwater Cassette reels zwart.jpg

Orvis Dealer Logo zwart