Hengelbouw

Hengelbouw

Gebruikt hengelsport materiaal en Sale artikelen

Wij hebben regelmatig uitverkoop artikelen op onze verkoopsite traditional-shop.nl, kijk daar op de speciale SALE pagina https://www.traditional-shop.nl/c/sale-opruiming

Wij hebben ook vaak ingeruilde artikelen of demoartikelen, kijk voor een lijst hiervan op /nieuws/vliegvissen/gebruikt-materiaal.aspx

Door de toegenomen drukte en de afnemende interesse in de Workshop Hengelbouw wordt deze al enige tijd niet meer georganiseerd. Onderstaande info betreft een aantal Workshops die in het verleden zijn gegeven. Bij voldoende belangstelling proberen wij weer tijd te vinden om een nieuwe hengelbouw Workshop te organiseren.

Je kan je vrijblivend telefonisch aanmelden op 030 243 36 96 of per e-mail
info@traditional.nl

Workshop Hengelbouw... een groot succes.

Onderstaand een nostalgisch verslag van de eerste twee hengelbouw workshops bij Traditional Hengelsport in de winkel

Het plezier van het bouwen, zowel voor de deelnemers als voor de instructeurs stond voorop. Het zijn prachtige avonden geworden waar iedereen een hengel heeft gebouwd waar straks met veel voldoening mee gevist gaat worden
Stel je eens voor aan je eigen gemaakte vlieg én met je eigen gemaakte hengel een vis vangen, dat moet toch geweldig zijn.
Voor meer informatie kan je de winkel bellen 030 243 36 96.

Op deze pagina zie je een serie foto's die in het verleden tijdens onze Workshops Hengelbouw zijn gemaakt. Gewoon een hele leuke herinnering aan een paar fijne avonden hengelbouw.

Hengelbouw Workshop 2008 Maart-April.jpg 

Deelnemers Workshop Hengelbouw 10 en 12 maart 2008

Hengelbouw maart 2008.jpg 

V.l.n.r. achterste rij Dolf van der Nagel, Peter van Gijn, Kees de Vries, Peter Remmen, Albert van den Brink.
Voorste rij Ruud van der Spek, Hennie Smits, Ton Temming, Wim Luitink, Robin van Gils.

 

Traditional Hengel Lakken1.jpg

Voor het lakken van de wikkeling worden 7 lagen waterdunne lak opgezet, waarvan de eerste door het garen heen dringt en een hechting aangaat op de blank Dit levert een onverwoestbare verbinding op, dit in tegenstelling tot 1 dikke laag 2-componenten lak die boven op het garen blijft liggen en geen hechting heeft met de blank.

fuji sic2.jpg 

Op alle Traditional Handgemaakte Hengels worden uitsluitend originele Fuji Sic ringen en Fuji reelhouders gebruikt of in overleg REC onderdelen zoals o.a. Recoil geleideringen.

Recoil.jpg 

Nieuwsbrief

Krijg je onze nieuwsbrief nog niet? Meld je dan aan op: 
info@traditional.nl
en laat dan even weten in welke rubriek(en) je interesse hebt: Vliegvissen, Roofvissen, Karpervissen of Witvissen.

 

Traditional Hengelbouw.jpg

Hengelbouw

Mijn hengelbouw atelier is de plek waar ik, na een hectische dag in de winkel, de rust en ruimte vind om na te denken over, en te werken aan nieuwe modellen hengels. Daar ontstaan op basis van nieuw ontworpen blanks, zowel in splitcane als carbon, prototypen die na een test periode als serie te zien en te koop zijn.
Uiteindelijk blijven alleen de absolute topmodellen over en dat worden dan "Traditional" hengels en dat zijn niet zo maar hengels, dat zijn bijzondere hengels. 

Maar het is ook de plek waar een "custom-made" hengel wordt ontworpen, geheel met de hand gebouwd, van topoog tot handgreep. Natuurlijk rekening houdend met uw wensen maar wel met mijn ervaring van meer dan 30 jaar hengelbouw. Die inbreng wordt vaak gewaardeerd met de opmerking dat men nu een echte Traditional / Ton Temming hengel bezit en dat is toch net iets anders dan hengels van overzeese bekende merken.

Omdat er altijd een ongelukje kan gebeuren met een hengel krijg je als eerste koper van een Traditional hengel twee jaar garantie op materiaal en fabricagefouten. Na twee jaar worden reparaties tegen een gereduceerd tarief uitgevoerd en vervangende delen voor een prijs die bij een tweedelige hengel 50% van de aanschafprijs is en bij een vierdelige hengel 25%.

Voor meer informatie over Ton Temming en de geschiedenis van Traditional Hengelsport, kijk in de overzichtsbalk boven aan de pagina onder het hoofdstuk "Home" - "Ton Temming".

Gun je hengel een tweede leven.

Heb je een hengel waar je ontzettend aan gehecht bent, maar die er eigenlijk niet meer uitziet. Aangetast door de tand des tijds, zal ik maar zeggen. Een beschadiging hier een krasje daar, een aantal ringen ingesleten of scheefstaand, een kurken greep die zijn beste tijd heeft gehad. Zo'n greep kan ik, als de kurk nog in goede staat is, weer restaureren en dan moet je denken aan prijzen vanaf € 15,00 tot aan € 50,00. De hengel voorzien van nieuwe kurk is mogelijk. Heb je zo'n hengel, maar je kan er geen afstand van doen. Geef die hengel dan een 2e leven. Laat mij die hengel eens zien, ik kan je dan gelijk vertellen wat de mogelijkheden zijn. Dit kan varieren van een eenvoudige reparatie tot een volledige restauratie, in de hengelbouw "rebuilt" genoemd. De mensen die dit al eens door mij hebben laten doen waren allen verbaasd en twijfelden soms of ik niet per ongeluk een nieuwe hengel had geleverd! Ik durf zelfs te beweren dat zo'n "rebuilt" hengel er vaak nog fraaier uitziet als toen hij nieuw de fabriek verliet. Probeer het maar eens uit en laat je trouwe en afgetrapte kompaan maar eens zo'n Ton Temming's face lift geven. en ook jij zal verbaasd zijn over het resultaat. Kom langs met je hengel, dan maak ik een passende offerte voor dat 2e leven!

Hengelbouw Tri-Cast.jpg 

orvis rod shop.jpg 

Het exact op maat draaien van een greep voor een vliegenhengel gebeurt geheel met de hand.

Stilleven hengelbouw2.jpg 

Wij hebben alles in voorraad voor het bouwen van een perfecte hengel. Niet alleen voor de onderdelen is Traditional het juiste adres, maar ook voor (gratis) advies en begeleiding bij het bouwen van uw zelfbouw hengel.

Logo Tri-Cast Borduur3.jpg 

Ton Temming is fabrikant van de volgende merken:
Traditional Handgemaakte Hengels, Tri-Cast Feeders, John Allerton Match Hengels, Nibor Fly Rods, Magnificent Rod Company.

Onderstaand een overzicht van één van de eerste hengelbouw workshops die wij in 2010 in onze Traditional Clubruimte hebben gegeven.

Hengelbouw Workshop maart 2010.jpg 

v.l.n.r. staand Hennie Smits, Henk Pol, Han de Jong, Eric Heymens Visser, John Lambo, Cees Mazaudier, Hans Odijk, Ton Temming.
v.l.n.r. zittend Wim Schreuder, Jan v.d. Boogaard.

Onder leiding van Hennie en Ton van Traditional Hengelsport hebben acht deelnemers gezamenlijk een vliegenhengel gebouwd. In twee avonden werden de deelnemers aan een strak bouwschema onderworpen en daar werd mee bereikt dat
iedereen het voor elkaar kreeg om aan het eind van de tweede avond zijn hengel voor de eerste keer te lakken. Het was wel inmiddels half twaalf geworden en de nodige zweetdruppeltjes hadden evenals de eerste avond weer rijkelijk gevloeid. Met name op de eesrte avond kreeg iedereen het zwaar te verduren toen Ton een uiteenzetting gaf over de harde en zachte kant van de blank en waar het beste de ringen konden worden gezet. En met name de eerste wikkeling was problematisch, naar mate er meer ringen werden gewikkeld kwam de routine er in en ging het gemakkelijker. Verder moesten de deelnemers de hengels uitlijnen, de ringen wikkelen en lakken, de reelhouder lijmen en monteren. Er werden twee- en vierdelige modellen gebouwd in verschillende lengten en aftma nummers. Iedereen was na afloop vermoeid maar voldaan. Een aantal van de deelnemers gaat de hengel thuis verder aflakken en een aantal laat dat door Ton doen. Over een aantal weken zijn de hengeltjes gereed voor gebruik en kunnen de gelukkigen aan hun eigen gemaakte hengeltje het eerste visje vangen.

Wil je ook een keer meedoen met één van onze workshops?
Geef je dan telefonisch op als belangstellende en wij houden je op de hoogte.