Traditional Karperhengels

Traditional Karperhengels

Gebruikt hengelsport materiaal en Sale artikelen

Wij hebben regelmatig uitverkoop artikelen op onze verkoopsite traditional-shop.nl, kijk daar op de speciale SALE pagina https://www.traditional-shop.nl/c/sale-opruiming

Wij hebben ook vaak ingeruilde artikelen of demoartikelen, kijk voor een lijst hiervan op /nieuws/vliegvissen/gebruikt-materiaal.aspx

Informeer in de winkel naar de actuele collectie, veranderingen staan niet altijd direct op de site. De getoonde producten en prijzen kunnen inmiddels gewijzigd zijn, informeer naar de actuele situatie.

Traditional karperhengels

Traditional Temming's Excellence  karperhengels

Deze tweede en vernieuwde generatie Traditional Excellence karperhengels is net als de Horizon karperhengel, de soepele 2-ponder uit het boek van Evert Aalten en Ruud Jongens, een echte klassieker van Ton. De eerste generatie van deze hengel stond jaren geleden al model voor allerlei imitaties, maar dit is de enige echte, gemaakt van de modernste en beste blanks en met onderdelen van de hoogste kwaliteit,

De Excellence 12ft. 2.00-2.25lbs. is een zeer allround hengel met een prachtige buiging, soepele top en enorm veel kracht waar je in Nederland op de meeste plaatsen uitstekend je vis kan drillen met behoud van plezier tijdens de drill. 
Tijdens de drill met een Temming's Excellence zorgt de perfecte demping voor een rustig gedrag van de karper.
Kortom een hengel waar je onder alle omstandigheden veel plezier aan beleeft.

De Traditional Excellence serie bestaat uit o.a. de volgende modellen: een korte 3-delige 9ft. Tree-Rod en een 10ft. Stalker om tussen struiken en bomen te vissen. De lichte 12-voets modellen zijn ook uitermate geschikt voor het penvissen. De superdunne Excellence hengels hebben een gevoelige top, worden zeer luxe afgewerkt en zijn standaard met Fuji PMNSG Sic ringen en Fuji reelhouder afgebouwd.

De hengels voelen lichter aan dan dat ze werkelijk zijn, dat komt met name door de gevoelige top die er voor zorgt dat je de hengels ook op korte afstand kan gebruiken voor het korst- en penvissen. Bij volledige buiging (parabolisch) voel je de maximale kracht die er in de hengel verborgen zit.

Meerprijs RVS of Oldskool aluminium reelringen € 40.00 of luxe amerikaanse reelhouder € 50.00. 

Traditional Excellence.jpg

 
Lengte (foot) Lengte (cm) Test Curve Model Prijs

9' 3-delig

10'

11'

12'

12'

12'

12'

13 1/2' 3-delig

 

2.75m.

3.05m.

3.35m.

3.65m.

3.65m.

3.65m.

3.65m.

4.05m.

2.25-2.50lbs.

2.25-2.50lbs.

1.25-1.50lbs.

1.25-1.50lbs.

1.50-1.75lbs.

1.75-2.00lbs.

2.00-2.25lbs.

1.75lbs.

Excellence 1

Excellence 9

Excellence 2

Excellence 3

Excellence 4

Excellence 5

Excellence 6

Excellence 8

v.a. 675.00

v.a. 675.00

v.a. 695.00

v.a. 695.00

v.a. 695.00

v.a. 745.00

v.a. 795.00

v.a. 895.00

 

Traditional Temming's Ultrapower karperhengels

Heb je zwaardere hengels nodig dan de Excellence karperhengels, dan zijn er deze speciale Ultrapower stepped-up uitvoeringen in 2.25-2.50lbs, 2.50-2.75lbs. en in 2.75-3.00lbs. Deze Ultrapower stepped-up utvoeringen hebben een woven-carbon achterdeel voor extra versterking en kracht. Dit zijn stepped-up modellen met extra versterkte woven-carbon achterdelen voor reserve power. Verdere afwerking en uitvoering zijn hetzelfde als de Excellence karperhengels.

 
Lengte (foot) Lengte (cm) Test Curve Model Prijs
         

12'

3.65m. 2.25-2.50lbs. Ultrapower 1

v.a. 895.00

12' 3.65m. 2.50-2.75lbs. Ultrapower 2

v.a. 895.00

12 3.65m. 2.75-3.00lbs. Ultrapower 3

v.a. 895.00

       

 

De Ultrapower modellen zijn ook leverbaar in 10ft. (€850,00) en in 11ft. (€ 875,00)

Traditional Temming's Superior penhengels

Tijdelijk uitverkocht, neem contact op voor de levertijd.

Deze mooie dunne penhengels zijn 2-delig en hebben een gematigde snelle actie. De ragfijne Superior hengels zijn zeer dun en hebben een prachtige doorgaande buiging met behoud van krachtreserve (backbone). Hierdoor heb je veel sport aan een mooie zeelt, winde of grote brasem, maar hou je nog genoeg power over om een karper te kunnen drillen. De Superior hengels worden zeer luxe afgewerkt met lichtgewicht Fuji Sic ringen en Fuji reelhouder. Meerprijs RVS of Oldskool aluminium reelringen € 30.00 of luxe amerikaanse reelhouder € 50.00. De blanks zijn matzwart gelakt met dieprode bordeaux wikkelingen, op verzoek kan de hengel met een andere kleur wikkelingen worden geleverd. 

Traditional Superior penhengels

 
Lengte (foot) Lengte (cm) Test Curve Model Prijs
         

10 1/2'

3.20m. 1.00-1.25lbs. Superior 1

v.a. 695.00

11 1/2' 3.50m. 0.75-1.00lbs. Superior 2

v.a. 695.00

11 1/2' 3.50m. 1.25-1.50lbs. Superior 3

v.a. 695.00

12' 3.65m. 1.25-1.50lbs. Superior 4

v.a. 695.00

Het op de foto's afgebeelde model is uitgevoerd met r.v.s. reelringen, standaard wordt de Traditional Superior penhengel geleverd met een Fuji reelhouder.

Traditional Superior penhengels

Traditional Karperhengels handgebouwd door Ton Temming

Ter vervanging van de Horizon en oude Excellence serie heeft Ton inmiddels de New Excellence serie ontworpen.  Deze modellen zijn het beste dat er gebouwd kan worden en combineren de unieke Traditional Horizon en Excellence eigenschappen met de voordelen van de moderne materialen.

Let op: laat je niet misleiden door onze (lagere) testcurves, bij een gelijke testcurve met hengels van andere merken, hebben de Traditional karperhengels veel meer power in huis. Dit komt door de betere kwaliteit en grotere hoeveelheid carbonmateriaal en door de uitgekiende constructie van het materiaal.

Traditional - Ton Temming Karperhengels

Als hengelbouwer houdt Ton Temming zich halsstarrig aan de keuze voor kwaliteit en afwerking. Iedere hengel wordt door hem zelf gebouwd, en voordat zo'n hengel in het rek komt, volledig getest. 
Op deze pagina staat een overzicht van de diverse modellen karperhengels welke Ton bouwt, maar natuurlijk maakt hij ook hengels "op maat". Dit kan in alle materialen zoals glasvezel, splitcane en in alle soorten carbon/kevlar composities en met meer dan 50 jaar hengelbouw ervaring.
Iedere Traditional hengel wordt door Ton Temming geheel met de hand in eigen atelier gebouwd. 

De meeste hengels worden op bestelling gebouwd, hou rekening met de levertijd, informeer in de winkel.

Alle Traditional hengels worden geleverd met;
* Kurken greep
* Fuji reelhouder
* Fuji SIC geleideringen (11 stuks incl. topoog op 12' hengels)
* R.V.S. Cone met knop
* 7 laklagen 
* Foedraal

Traditional Temming's Classic Glass karperhengels

Dit is één van de allerbeste en bekendste glasvezel modellen die er ooit op de Nederlandse- en Engelse markt verkocht is. Ruim 45 jaar geleden is deze hengel mede door Ton Temming ontworpen en gebouwd en Ton brengt deze nog steeds exclusief op de markt.

De hengel is ontzettend veerkrachtig en levert desondanks zeer veel kracht, maar dan wel op een gedempte manier zoals je van een glasstok in deze kwaliteit mag verwachten.

De hengel is zwart en wordt standaard voorzien van originele Fuji PMNSG SIC geleideringen en een originele Fuji reelhouder. De kurken greep wordt afgewerkt met een roestvrij stalen cone met rubber knop. De sublieme afwerking van Ton staat garant voor jarenlang onderhoudsvrij en probleemloos gebruik. 

Meerprijs RVS of Oldskool aluminium reelringen € 30.00 of luxe amerikaanse reelhouder € 50.00.

 
Lengte (foot) Lengte (cm) Test Curve Model Prijs
12' 3.65m. 2.25-2.50lbs. Classic v.a. 645.00

Traditional Temming's Specimen Glass karperhengels

Schitterende glasvezel hengel die al ruim 45 jaar door Ton wordt gebouwd. De blank is gemaakt van het super S-Glass. De schitterende afwerking is zoals bij alle Traditional hengels en ook hier geldt Ton's devies: een Traditional koop je voor de rest van je leven!


De Specimen is Medium/Slowtaper en dat houdt in dat de hengel zeer zacht is en veel demping heeft om zelfs de hardste run onder de top te kunnen pareren. Een echte hengel voor liefhebbers van het penvissen. De hengels zijn zwart en worden standaard voorzien van originele Fuji PMNSG SIC geleideringen en een originele Fuji reelhouder. De kurken greep wordt afgewerkt met een roestvrij stalen cone met rubber knop. De sublieme afwerking van Ton staat garant voor jarenlang onderhoudsvrij en probleemloos gebruik.

Meerprijs RVS of Oldskool aluminium reelringen € 30.00 of luxe amerikaanse reelhouder € 50.00.

Lengte (foot) Lengte (cm) Test Curve Model Prijs
12' 3.65m. 1.75lbs. Specimen

v.a. 645.00

 

 

Hengelbouw; The Traditional Style

Traditional Hengel Lakken.jpg

Iedere handgebouwde Traditional hengel wordt door hengelbouwer Ton Temming in zijn eigen atelier gebouwd. In alle rust en met al zijn vakmanschap en kennis maakt hij stuk voor stuk hengels voor de rest van het leven van de koper.Op de bovenstaande foto zie je tijdens het bouwen een Traditional Specimen glasvezel karperhengel die Ton al meer dan veertig jaar maakt.

Magnificent Rod Company karperhengels

Deze karperhengels zijn exclusief door Ton Temming gebouwd en/of ontworpen. In tegenstelling tot Ton's Traditional hengels worden de Magnificent hengels niet op bestelling gebouwd of afwijkend afgebouwd. Ze worden soberder afgewerkt dan de Traditional hengels maar steken kwalitatief met kop en schouder boven andere fabriekshengels uit, zeker gezien hun prijs. Dit is economisch geprijsde topkwaliteit !

Magnificent karperhengels worden, afhankelijk van het model, geleverd met kurken greep of Japane shrink foam greep, afgewerkt met een r.v.s. afdekplaatje. Fuji geleideringen, Fuji Sic topoog en Fuji reelhouder. Tegen meerprijs van 50.00 zijn de Magnificent hengels ook leverbaar met een r.v.s. eindcone met kunststof stootdop.                                                                                                                                               

Magnificent Rod Company Budget penhengels NIEUW VOOR 2023/2024

In de Magnificent serie is er tijdelijk een nieuwe budget penhengel bijgekomen in 12-voet met een testcurve van 1.50 lbs. Deze penhengels hebben een pre-fab greep van kurk met foam ondergrond met een kleine diameter reelhouder en aan de onderkant een metalen afdekplaatje, gevoerde kwaliteitsringen en een oversteeksluiting. Prachtige doorlopende buiging met krachtreserve in het achterdeel. Beperkt leverbaar en zolang de voorraad strekt voor een introductieprijs van slechts: 139.95 UITVERKOCHT

Magnificent Rod Company KM Utopia karperhengels                                                                              

Het model K.M. Utopia heeft een diepe donkerrode kleur met diepzwarte wikkelingen, een pen/oversteeksluiting, Kurken handgreep, Fuji geleideringen en Fuji Sic topoog.  Leverbaar in 3.65m. T.C. 2.50-2.75 lbs. en in T.C. 2.75-3.00lbs. Prijs: 350.00. 

Magnificent Rod Company KM Carbon Carp  karperhengels 

Het model K.M. Carbon Carp heeft een antraciet carbon kleur met zwarte wikkelingen en een oversteeksluiting. Moderne Japanse shrink foam greep, Fuji geleideringen, Fuji Sic topoog Leverbaar in 3.65m. T.C. 2.50-2.75 lbs. en in T.C. 2.75-3.00lbs. Prijs: 299.00.                                                           

In de serie KM Carbon Carp is er een nieuwe matzwarte 10-voeter met een testcurve van 2.75-3.00 lbs. bijgekomen. Introductieprijs: 249.00. inmiddels tijdelijk uitverkocht

Magnificent Rod Company KM Spectra karperhengels 

Het model K.M. Spectra heeft een donkergroene kleur met diepzwarte wikkelingen en een oversteeksluiting. Moderne Japanse shrink foam greep en Fuji geleideringen en Fuji Sic topoog. Leverbaar in 3.65m. T.C. 2.50-2.75 lbs. en in T.C. 2.75-3.00lbs. Prijs: 325.00. 

Magnificent Rod Company.jpg

Traditional Ton Temming hengelbouw logo