Emmrod

Emmrod

Gebruikt hengelsport materiaal en Sale artikelen

Wij hebben regelmatig uitverkoop artikelen op onze verkoopsite traditional-outlet.nl, kijk daar op de speciale SALE pagina https://www.traditional-shop.nl/c/sale-opruiming

Wij hebben ook vaak ingeruilde artikelen of demoartikelen, kijk voor een lijst hiervan op /nieuws/vliegvissen/gebruikt-materiaal.aspx 

Traditional Hengelsport Utrecht is de exclusieve dealer voor Emmrod in Nederland, België en Duitsland. Online Emmrod bestellen kan bij ons https://www.traditional-shop.nl/c/roofvis/roofvishengels

Emmrod collection 2018.jpg

Met het model Packer is EMMROD in 2000 begonnen en geldt als de stamvader van alle EMMROD's. De oprichter van EMMROD, mister Duane Markley, had een oom die begin 1900 in het Wilde Westen voor de Amerikaanse Spoorwegen werkte en treinrails aanlegde. De arbeiders wilde echter na het werk wat kunnen vissen en toen heeft deze oom de Packer ontworpen met een revolverhandgreep. 

Mister Markley woont in het prachtige Idaho, noordwest Amerika en gaat vaak te paard de wildernis in om te gaan vissen in de bosmeren en rivieren. Omdat hij geen makkelijk mee te nemen en onbreekbare hengel kon vinden, heeft hij het oude familie ontwerp van de Packer nieuw leven ingeblazen. Rond het jaar 2000 besloot Duane Markley de Packer opnieuw te fabriceren maar dan verbeterd en uitgebreid met hengels die breder inzetbaar waren. Hij ontwierp toen hengels met kurken handgrepen, die inmiddels allemaal vervangen zijn door hoogwaardig foam, waarop men spinmolens en reels kon monteren: de Rugged Flex en de Packrod. Bovendien voorzag hij zijn hengels van een bajonetsluiting, zodat de hengeltop muurvast op de handgreep kon worden geklikt, maar ook weer eenvoudig losgekoppeld kon worden. Al deze uitvindingen/verbeteringen heeft hij gepatenteerd, zodat Emmrod uniek is in zijn soort. Bij de "Universal" hengeltoppen loopt de lijn door de coils en vervolgens door het topoog. Bovendien zijn ze zodanig van vorm dat je de hengeltoppen zowel voor een spinmolen als een baitcastreel kunt gebruiken.

Prijzen EMMROD 2021 

in de loop van 2022 worden de prijzen aangepast

Hengels compleet geleverd met één hengeltop:

Packer met pistoolgreep

Universal top 4, 6 of 8 coil 79.95

Packrod  Spin

Universal top 4, 6 of 8 coil 109.95*

*meerprijs kurkgreep 10.00

Packrod  Cast met kurkgreep

Universal top 4, 6 of 8 coil 119.95

Kayak King Spin

Universal top 4, 6 of 8 coil 109.95

Kayak King Cast met kurkgreep

Universal top 4, 6 of 8 coil 119.95

Losse Emmrod Toppen

8 coil werpgewicht Light 34.95 Voor baars, snoekbaars en roofblei

6 coil werpgewicht Medium 34.95 Voor Snoekbaars, roofblei, snoek

4 coil werpgewicht Heavy 34.95 Voor snoek, kleine zeevis en tropische roofvis

Op de foto van boven naar beneden 8 coil, 6 coil en 4 coil

Emmrod coils  2018.jpg

Op de onderstaande foto de Emmrod modellen die wij standaard in het assortiment hebben.Emmrod.jpgOnline Emmrod bestellen kan bij ons https://www.traditional-shop.nl/c/roofvis/roofvishengels

De Emmrod hengels komen uit Amerika en lijken ons uitstekend gereedschap voor het Streetfishing, maar natuurlijk ook voor het vissen vanuit een boot. Het werpen is kinderlijk eenvoudig en het drillen van de vis een bijzondere belevenis. Het is een uniek stuk gereedschap wat een aanvulling kan worden op je bestaande uitrusting.

Het aantal coils, vier, zes of acht, is bepalend voor het werpgewicht.

Kom ze maar eens bekijken bij Traditional Hengelsport Utrecht, wij zijn het enige verkooppunt voor Emmrod Fishing Gear in Nederland, Belgié en Duitsland.

De Spin serie is voor een molen en de Cast is voor een reel en beide modellen hebben wij met lange (Rugged Flex serie) of korte (Spinrod serie) greep en met verschillende toppen.

Er kunnen losse toppen worden gekocht, zodat je met één greep verschillende soorten kunstaas kunt werpen, van heel licht tot heel zwaar.

 

Specificaties van de Emmrod

Made in USA

De onverwoestbare toppen zijn van roestvrij staal

Grepen zijn voorzien van een solide reelhouder

Alle grepen en toppen zijn uitwisselbaar door een bajonetsluiting

Afhankelijk van type greep geschikt voor reel of werpmolen

Model Cast voor reel, model Spin voor werpmolen

De Packer is uitsluitend geschikt voor hoog model reel

Hengeltop kan rondbuigen zonder te breken

Ook onbreekbaar tussen de autodeur

Korte transportlengte ideaal voor backpackers, streetfishing en als reishengel

Veel combinatie mogelijkheden van licht tot zwaar

Voor binnenwater en zee

Zoutwater bestendig

Welke EMMROD hengel kiezen?

Omdat de EMMROD's een hengelsysteem vormen, zijn diverse combinaties van handgrepen en hengeltoppen mogelijk. Weet dat elke hengeltop op iedere handgreep is te klikken. Hierdoor kunt u een eenmaal gekochte EMMROD uitbreiden met andere hengeltoppen om bijvoorbeeld met zwaarder of lichter kunstaas te vissen. Uw EMMROD-hengelset is ook uit te breiden met een andere handgreep om desgewenst met een baitcastreel te vissen.

1:  de keuze van de HANDGREEP

 EMMROD's  zijn onder te verdelen in:

a. een korte handgreep: de PACKROD of een lange handgreep: de KAYAK KING.

b. een handgreep met een molenhouder (type SPIN)  of  een baitcastreelhouder (type CAST, met een trigger).

a) De korte handgreep op de PACKROD is heel prettig bij het jerkbaitvissen, want bij het jerken  zit een lange handgreep vaak in de weg. De korte handgreep is eigenlijk ontworpen voor degenen die voornamelijk zittend vissen: vanuit een boot, een kano/kayak of een belly-boat. Er is geen enkele hengel op de markt voorzien van een dergelijke korte handgreep behalve de EMMROD.

De lange handgreep op de KAYAK KING is de meest universele handgreep: het kan steun geven bij het drillen van de vis, je kunt hem in de hengelhouder steken bij het slepend vissen.

b)  Een EMMROD met een molenhouder is op de eerste plaats geschikt voor natuurlijk een spinmolen, maar er kan ook een baitcastreel (de klassieke ronde of de moderne druppelvorm) op. Dat maakt de handgreep type SPIN zo bruikbaar en als reishengel zo geschikt. Maar als je voornamelijk met zwaar en groot kunstaas vist, zal je vooral de baitcastreel gebruiken en dan is de handgreep met de trigger prettiger, je hebt namelijk meer steun.

2.  de keuze van de HENGELTOP

Welke soorten toppen zijn er voor de Emmrod's verkrijgbaar?

a. 4-coils

b. 6-coils

c. 8-coils

De coils fungeren als een veer in de EMMROD's. Hoe minder coils, des te krachtiger en meer vermogen de hengel heeft. Vanaf het topoog tot aan de handgreep vertoont de EMMROD hengel een in kracht toenemende spanning. Met de Emmrod kun je perfect en precies werpen en de haak goed zetten. Bovendien dempt het de klappen die een sterke vis op de hengel uitoefent. Deze eigenschappen zijn het meest opzienbarend.  Je kunt stellen dat de Emmrod van gemiddeld slechts 70 cm lang, vergelijkbaar is met een hengel van 7 voet/210cm.

a)  de 4-coils:  met deze hengeltop kun je zware pluggen, spinnerbaits en jerkbaits (bijvoorbeeld de zware pluggen van 50 gram) werpen en hele sterke vissen drillen.  Het werpvermogen ligt tussen de 20 en 50 gram, met als sweetspot  rond de 35 gram. Aan vissoorten kun je denken aan grote snoeken, zeebaars en diverse tropische vissen.

b)  de 6-coils:  dit is de meest universele hengeltop met een werpvermogen tussen de 10 en 20 gram, met als sweetspot rond de 15 gram. Een hengeltop geschikt voor jerkbaits en poldersnoeken, roofblei en zeebaars.

c) de 8-coils: is de lichste meest flexibele hengeltop met een werpvermogen tussen 5 en 15 gram. Deze hengeltop is geschikt voor kleiner kunstaas op snoek, snoekbaars en baars.

3. speciale hengel: de PACKER met pistoolgreep

De Packer heeft door zijn gebogen pistoolgreep en de trigger een uitstekende pasvorm. De hengel ligt zeer goed in de hand. Op deze hengel zijn dus alle hengeltoppen te bevestigen, maar is alleen geschikt voor een hoogstaande reel, op de andere Emmrod Cast modellen kunnen ook lage modellen (druppelmodel) worden gebruikt.

Lijn moet door de coil heen lopen.

Emmrod lijn door coil.jpg


Emmrod Logo new black small.jpg

Online Emmrod bestellen kan bij ons https://www.traditional-shop.nl/c/roofvis/roofvishengels