Hardy Vliegenreels

Hardy Vliegenreels

Gebruikt hengelsport materiaal en Sale artikelen

Wij hebben regelmatig uitverkoop artikelen op onze verkoopsite traditional-shop.nl, kijk daar op de speciale SALE pagina https://www.traditional-shop.nl/c/sale-opruiming

Wij hebben ook vaak ingeruilde artikelen of demoartikelen, kijk voor een lijst hiervan op /nieuws/vliegvissen/gebruikt-materiaal.aspx 

Traditional Hengelsport Utrecht dealer van Hardy vliegenreels

Informeer in de winkel naar de actuele collectie, veranderingen staan niet altijd direct op de site. De getoonde producten en prijzen kunnen inmiddels gewijzigd zijn, informeer naar de actuele situatie.

Hardy reels op auto.jpg

Hardy vliegenreels

Hardy Fortuna XDS Fly Reels vliegenreels (niet meer leverbaar)

Deze serie is april 2021 vervangen door de Fortuna Z serie

De Hardy Fortuna XDS is de opvolger van de bekende Fortuna X die door de samenwerking van de beste reel ontwerpers en één van de ultieme zoutwater vissers, Andy Mill, is ontworpen en getest. Het is Hardy gelukt de beste zoutwater- en zalmreel ooit te produceren. Deze enorme krachtige reel heeft een remkracht van maar liefst 32 lbs. en is verrassend licht in gewicht gebleven. Hierdoor is de Fortuna-XDS niet alleen op een dubbelhandige Spey hengel ideaal, maar ook op bijvoorbeel de Hardy Zephrus serie. Verbazingwekkend is het meervoudige slipsysteem afgeschermd door zeven waterproof afdichtingen, dat zorgt voor veilig en zonder gereedschap verwisselen van de spoel. Met alle slipkracht voor het stoppen van hard vechtende zoutwater vissen is deze reel ook de ultieme zalmreel voor het vissen op de sterkste en grootste Chinook (King Salmon). Dit is de favoriete reel van o.a. Jeroen Wöhe, eigenaar en visgids van Skeena River Lodge in Canada BC en hij kan het weten, want hij staat dagelijks met zijn klanten in de rivier.

Hardy Fortuna XDS2.jpg

Hardy Fortuna XDS binnenwerk.jpg

Hardy Ultralite MA DD reels

Hardy Ultralite MA DD voor titanium en zwart A.jpg

Hardy Ultralite MA DD achter titanium en zwart A.jpg

Hardy Ultralite ASR Cassette Reel

Hardy Ultralite ASR Cassette reel.jpg

Hardy H.B.X. Fly Reels vliegenreels

Deze Hardy H.B.X. producten zijn in Engeland ontwikkeld en worden daar ook 100% gefabriceerd door Hardy's eigen vakmensen. Hardy H.B.X. Large Arbor reel Toen de Hardy H.B.X. reels voor het eerst in 2018 werden gepresenteerd op de grootste Europese beurs kon de organisatie niet minder doen dan deze reels te bekronen met de "Best Reel Award". Deze reels zijn het resultaat en het bewijs dat als zo'n traditioneel bedrijf als Hardy Engeland hun vakmanschap koppelt aan modern design en technologie er een zeer bijzonder product uit voorkomt. Deze reels worden terecht als het vlaggenschip van Hardy gezien en wereldwijd beschouwt als absolute topreels, zowel in design als in betrouwbaarheid en levensduur. De Freshwater FWS modellen worden uit één stuk aluminium 6061 gedraaid en hebben een super betrouwbaar slipsysteem met Linear Rulon schijven die zonder stoten gemakkelijk op gang komt. De slip is gemakkelijk instelbaar door een grote comfortabele slipknop.De grotere All Water AWS modellen hebben een nog sterker en gesloten slipsysteem en zijn maximaal instelbaar tot zelfs 15lbs. en geven daarmee beduidend meer druk dan vergelijkbare reels van andere top merken. In de praktijk zorgt dit voor zorgeloos vissen op sterke soorten zoals bijv. bonefish, permit, GT, tarpon. Door het gesloten frame kan er geen dunne runningline tussen de spoel en frame komen en daardoor zijn deze reels ook uitermate geschikt voor het vissen met shooting heads op zalm en steelhead. De reel is eenvoudig uitneembaar om na gebruik snel even uit te spoelen met leidingwater.Door de sterke en goed instelbare slip zonder startproblemen, innoverend ontwerp en dicht frame is deze serie Hardy H.B.X. reels niet alleen een perfecte toevoeging op de moderne vliegenhengels, maar bovenal een technisch vooruitstrevend onderdeel van je uitrusting voor zowel het vissen op zoet- als op zout water.    100% made in England door Hardy's eigen vakmensen. FWS leverbaar in 4/5 en 5/6, AWS in 7/8, 9/10 en 10/11.

Hardy HBX dealer A.jpg

Hardy Ultralite MTX

Hardy Ultralite MTX fly reel.jpg

Hardy Ultralite SDSL

Hardy Ultralite SDSL Fly Reel.jpg

Hardy Stilleven Weisse Traun.jpg

Hardy Logo Black Gold A.jpg