Spey Casting Friends

Spey Casting Friends

Spey Casting Friends

De gratis vliegvisclub "Spey Casting Friends" is er voor iedereen die het vissen en werpen met dubbelhandige hengels wilt leren.                                              

Dichter kan je in Nederland niet bij het zalm- en steelheadvissen komen.

Spey Casting Friends logo definitief A.jpg

Spey Casting Friends zijn ook te volgen op Facebook daar kan jij je ook aanmelden als gratis lid. Kijk voor het ontstaan van Spey Casting Friends op /vliegvissen/spey-casting-friends/geschiedenis-scf.aspx

De gratis Spey Cast lessen zijn tot stand gekomen door een unieke samenwerking van zalm- en steelheadgids Jeroen Wöhe van Skeena River Lodge in Canada BC en hengelbouwer/winkelier Ton Temming. Medio 2006 werd door Jeroen en Ton destijds aan de Loosdrechtse Plassen begonnen. Jeroen adviseerde vanuit de praktijk en Ton bij het werpen en samenstellen van het juiste assortiment voor het Spey Casten in welke stijl dan ook. De lessen zijn in eerste instantie opgezet om klanten van Jeroen en Ton voor te bereiden op hun trip naar Jeroen, zodat zij wat werpen en materiaal betreft een goede voorbereiding hebben.

De lessen zijn ook vrij toegankelijk voor hen die interesse hebben in het dubbelhandig werpen en nog niet weten waar en wanneer zij dat gaan gebruiken. Je kan actief deelnemen, maar ook komen kijken en mee gaan doen wanneer je wilt.
Vooraf aanmelden bij Traditional Hengelsport Utrecht in de winkel of op info@traditional.nl   

Gratis Speycasten

Deelname: gratis en op volgorde van aanmelding vol=vol

Aantal deelnemers: beperkt

Inschrijving: op info@traditional.nl of bij Ton in de winkel, Traditional Hengelsport in Utrecht.

Benodigdheden: hengel, lijn, leader, waadpak, jas, pet, bril. Heb je dit niet laat het vooraf weten, dan kunnen wij voor bruikleen materiaal zorgen.

Programma

Praktijk: vanaf de vooraf bekend gemaakte datum wordt er afhankelijk van de periode tien tot twaalf weken iedere zondagmorgen in het voor- en najaar gratis lessen gegeven. Voor koffie, thee en wat lekkers wordt ook gratis gezorgd.

Tijd: van 10.00 uur tot 12.00 uur

Praktijk werplocatie

Haarrijnse plas Strandboulevard 2, te bereiken via
afslag 6 Maarssen/Vleuten van de A2.

Theorie

Afhankelijk van de behoefte wordt in de Traditional-Clubruimte in Utrecht een theorie instructie gehouden met zalm- en steelheadvliegen binden en praktijk informatie over het vissen met de dubbelhandige hengel, rivier lezen, keuze van de vliegen, welke lijnen enz. Dit gebeurt op een zaterdag van 09.30 tot 12.30 (met uitloop indien nodig).

Theorie- en cursuslocatie

Traditional-Clubruimte direct om de hoek bij de winkel van Ton Temming in Utrecht. Voor het theoriegedeelte altijd van te voren aanmelden i.v.m. de beperkte ruimte in de winkel of op info@traditional.nl

Het nut van de gratis lessen

* Vissers voorbereiden voor de zalm- en steelheadreis met een dubbelhandige hengel.

* Niet alleen voor (ver) gevorderden, ook voor beginners.

* Uitleg en demonstratie van de voor jouw benodigde worpen, lijnen en vliegen, zoals geadviseerd door Canada gidsen als o.a. Jeroen Wöhe van Skeena River Lodge.

* De verschillen en (on)mogelijkheden tussen de verschillende stijlen van Speycasten.

* Skagit, Scandinavian en Traditional stijlen van Spey-casten. Om het waarom van wat je nodig hebt te begrijpen. Wat betreft de hengels, de lijnen en de onderlijnen en de vliegen.

Na deze lessen kan jij (hopelijk) succesvol zalm, steelhead en andere soorten zoals zeeforel en roofblei vangen en met meer gemak en plezier genieten van je visdag.

Johan en Ger Speycasten.jpg

Spey Casting Handboek B.jpg

Hét handboek voor iedereen die gaat beginnen of al bezig is met het Spey Casten. Dit komplete naslagwerk is geschreven door onze mede Spey Casting Friend Rob van Dijk. Als naslagwerk en handboek een absolute aanrader!

Rob van Dijk Dubbelhandig vliegwerpen 3.jpg

Omdat het in de aard van het beestje zit, heeft Rob als perfectionist een aanvullend boekje geschreven met als veelzeggende titel: Dubbelhandig vliegvissen met zinkende lijnen en tips.

Dit is de logische aanvulling op Rob's eerdere boek Spey Casting.

Met pijn in het hart heb ik, i.v.m. de pandemie, de beslissing genomen om tot nader bericht de Speycasting ochtenden te stoppen. Zodra het licht weer op groen gaat, dan hoor je dat direct.

Beste vliegvisser, 

DE SPEY CASTING FRIENDS GAAN WEER BEGINNEN…

NAJAAR/WINTER 2020 van 25 oktober t.m. 27 december 2020

Tien zondagochtenden van 10.00 - 12.00 uur aan de Haarrijnseplas, gelegen aan de A2 Amsterdam-Utrecht afslag 6.

Tijdens deze GRATIS dubbelhandige vliegwerplessen bereiden wij je voor op de zeeforel-,  zalm- of steelheadtrip die je waar dan ook gaat maken of misschien blijf je wel in eigen land op bijvoorbeeld roofblei of zeebaars. Wij pretenderen niets, behalve dat je het dubbelhandig werpen van praktijkvissers leert en daar als visser veel nut van kan hebben aan de rivier.

Wil je kennismaken met deze fascinerende tak van onze prachtige hobby, dan ben je van harte welkom.

Ben je een nieuwe deelnemer, dan s.v.p. vooraf aanmelden bij Traditional Hengelsport info@traditional.nl  en vergeet bij deelname geen waadkleding mee te nemen.    

Voor meer info kan je bellen met 0302433696 of kijken op Facebook https://www.facebook.com/SpeyCastingFriends/?ref=profile_intro_card   

Vriendelijke groeten en wellicht tot ziens. 

Team Spey Casting Friends.

Spey Casting Friends Najaar-Winter 2020 Corona 1.jpg

Spey Casting Friends Winter-Voorjaar 2020.jpg

Spey Casting Friends Winter-Voorjaar 2019A.jpg

Spey Casting Friends 1.jpg

Spey Casting Friends 20 okt. 2019 (19) 1.jpg

Spey Casting Friends 20 okt. 2019 (9) 1.jpg

Lekker werpen op een fijne locatie aan een kristalheldere plas en tussentijds een kop koffie met een plak eigen gebakken cake. Tijdens de koffie break is er volop gelegenheid om met elkaar waardevolle informatie uit te wisselen

Spey Casting Friends logo definitief zwart A.jpg