Vliegbindevenement 2012

Vliegbindevenement 2012

Als één van de eerste sponsors van het Vliegbindevenement zijn wij blij dat ook dit jaar het evenement weer is doorgegaan. Het doorzettingsvermogen van het organiserende team o.l.v. Jan Roosen heeft er voor gezorgd dat er ook nu voor een dag werdgezorgd die klinkt als een klok. De enorme hoeveelheid topbinders zorgde er voor dat de vierhonderd bezoekers dik en dubbel aan hun trekken kwamen. Vanuit Traditional bonden Ronald Pop en Harry Schoel en zij zijn bekende gezichten op dit Vliegbindevenement. Fijn dat er zo'n evenement bestaat en ik hoop dat het ook in de toekomst wordt georganiseerd. Voor de liefhebbers is het misschien goed om te weten dat Traditional ook in januari en februari weer de jaarlijkse Vliegbindzesdaagse gaat houden. Zes opeenvoilgende zaterdagen wordt het in de winkel bij Traditional weer een gezellige boel waar vliegvissers en binders weer volop van zullen genieten.

Onderstaand een diashow van het Vliegbindevenement 2012 op zondag 28 oktober.

Vliegbindzesdaagse 2011.jpg

Het downloaden van filmpjes en dia's kan enige minuten duren

Diapresentatie Erik "De Noorman" van den Hoek tijdens Traditional Vliegbindzesdaagse 23 januari 2010

Erik de Noorman was onze eerste gastbinder op de "Vliegbindzesdaagse 2010" en dit deed hij, zoals van hem gewend, vol enthousiasme. De vele bezoekers zagen hem vooral nimfen maken die er zeer "vangig" uitzagen en dat in de praktijk ook zeker zullen doen. Veel van Erik's creaties werden gebonden met Orvis Laser Dubbing dat duidelijk zachter is dan vergelijkbare dubbings. Erik had ook de voor hem speciaal door Ton ontwikkelde en gebouwde Traditional hengel opgetuigd (10ft. #6 4-delig) met een combinatie van drie nimfen aan korte droppers (zo'n 6cm.), waarbij de zwaarste in het midden zit. Zijn uitleg over deze combinatie was zowel logisch alswel doeltreffend aan de waterkant. Behalve het binden was er dus ook veel aandacht voor het visssen zelf en Erik's mooie fotoalbums en films op de laptop zorgden ervoor dat er voor iedereen iets van zijn gading was te vinden. Wij bedanken Erik voor zijn inzet en zijn medewerking.
Erik heeft ook een stukje geschreven over deze dag, kijk maar eens op zijn site www.erikdenoorman.com het onderwerp is:op de vingers gekeken.

Traditional Vliegbindzesdaagse 2010 Hopper gebonden door Johan Put met de Tomsu Hopper Tool stansjes

Stans: Tomsu supreme hopper set # 8.
Haak: Tiemco # 10, de kromming in de haak zal voorkomen dat je foam gaat draaien om de haak.
Foam: 2mm, 1mm en 0.5 mm in de kleuren tan en groen.
PootjesRound rubber leggs midi en mini in de bijpassende kleuren, de mini kun je ook vervangen door staartsprieten of antennes.
Stiften: Watervast bruin en een zwarte fijn schrijver.
Lijm: Secondenlijm, het liefst met een kwastje.
Ogen: Haren uit een zachte bezem.

1: Stans de gewenste vormen uit, 2 x het lijfje uit de 2mm foam, 2 x de pootjes uit de 1 mm foam en 1 x het rugschildje uit het 0,5 mm foam.
2: Kleur nu de pootjes en het rugschildje zoals afgebeeld, en met een holle naald kun je nu de mini leggs door het foam heen trekken om deantennes te maken zet deze vast met een drupje secondenlijm, je kunt dit ook achterwege laten en op de haak de staartsprieten of antennes in te binden, zie afbeelding in de diashow.
3: Zet nu een naald in de vise en zet hier je binddraad op.
4: Neem nu de 2 gestanste lijfjes en zet die aan beide kanten van de naald. Maak nu op 1 mm van het einde het eerste segmentje, haal je draad er 2 keer om heen vouw dan je body aan de achterkant naar buiten en leg je draad er
tussen door, om het 1 mm op te schuiven, maak nu weer een segment met 2 slagen en schuif daarnaar weer tussen de body op. Zo maak je 5 segmenten en knoop hier je draad af op het laatste segment. Let er goed op dat je de segmenten niet te groot maakt, slechts 1,5 a 2 mm. en probeer van klein naar groot te werken.
5: Zet nu een haak in de vise en zet je bindraad op, heb je gekozen voor kunststof antennes, dan zet je deze nu aan de voorzijde op de haak.
6:Zet nu het lijfje op de haak en maak nu op de zelfde manier nog 2 segmentjes, om het goed te zekeren kun je hier ook een drupje secondenlijm onder zetten. kleur nu de segmentjes op de laatste na, hier komt straks lijm op en als je die kleurt zal de kleur lelijk uit lopen.
7:Neem nu de 2 pootjes en hou die gelijk tussen je vinger, vouw ze nu langs het lijfje en zet ze met 2 slagen vast, maak nu gelijk het laatste segment dus weer tussen je foam door en een stukje opschuiven en met 2 slagen het laatste segment maken.
8:Neem nu de vleugel en bindt die boven op het segment met 2 slagen vast.
9:Lijm nu met secondenlijm het vleugeltje boven op het lijfje vast, doe dit ook met de pootjes op het punt waar je ze hebt ingebonden. Nu pas knip je de restanten van de pootjes en de vleugel af. Het vastzetten doe je met heel weinig lijm anders wordt het een kliederbende, door de vleugel en pootjes vast te lijmen zul je geen last van het kinken van je leader hebben en wordt het een compact en stevig geheel.
10:Bind nu aan beide zijden de rubber legs in, ook weer met 2 slagen en schuif dan voor de laatste maal de draad op tussen de lijfjes, zorg nu dat de draad precies op de scheiding van het kopje hangt.
11:Laat nu de draad hangen en smeer lijm tussen het kopje, ook hier niet te veel, knijp nu gedurende een aantal seconden het kopje stevig aan en de delen sluiten zich. Heb je gekozen voor de kunststof antennes dan hou je deze op de juiste positie als je het kopje dicht lijmt.
12:Maak met het binddraad het kopje met 2 slagen en bind hier af .
13:Lijm nu het rugschildje boven op het lijfje, ook hier geldt weer zo min mogelijk lijm gebruiken.
14:De ogen kun je met een stift er op kleuren, maar om dat het zo'n mooi vliegje is geef ik hem ook graag een paar ''echte'' ogen. Dit doe je als zo;, met een dikke naald smelt je door het kopje heen op de plek waar je de ogen wilt. Nu komt de truc, om de druppelvorm van het oog te krijgen
neem je 2 haren uit een zachte bezem en smelt hier een bolletje aan, houd hierbij de haren tegen elkaar, schuif nu de haren door het gat doe er weer een drupje lijm onder, knip nu aan de andere kant het restant af en laat zo'n 6 a 7 mm. staan. Hier smelt je nu het andere bolletje aan, om je foam
te beschermen tegen de hitte van de aansteker kun je er een metalen plaatje opleggen (bij Ton verkrijgbaar) waar een gleufje in zit, zo smelt je het bolletje tegen het plaatje aan en zal de foam niet vervormen door de hitte.
De vis zal er niks om geven welke ogen er opzitten, maar ik persoonlijk geef een vlieg graag iets extra's.

Vis de hopper zomer's tegen het kantje en onder takken en
bereid je voor op waanzinnige harde aanbeten.
Ook nog een voordeel van het vissen met een hopper is dat je er geen hatch voor nodig hebt, een hopper is gewoon een vette snack voor een vis.
Veel bind- en visplezier.
Johan Put

Diapresentatie Johan Put tijdens Traditional Vliegbindzesdaagse 30 januari 2010

Ondanks het slechte weer, veel sneeuw, was Johan perfect op tijd en kwamen er tegen de verwachting in al een aantal klanten in de vroege ochtend. In de loop van de ochtend en middag zouden er nog zeer veel volgen en zij waren getuige van een wervelende demo van Johan die liet zien dat hij niet alleen realistic flies bindt voor in een lijsje , maar ook zeer goede en vangende patronen maakt. Het grote voorbeeld was de hopper die er zeer natuurgetrouw uitziet en, volgens Johan, uitstekend is te gebruiken op onze grote rivieren en de riviertjes in Duitsland zoals o.a. de Kyll. Met behulp van een speciale stans had Johan al een grote collectie foam lijfjes, vleugels en pootjes gemaakt. Veel klanten raakten in de ban van de stans en schaften zich een complete set aan. Ook bond Johan met foam een geweldige meivlieg met extended body, die er ook zeer verleidelijk uit zag. Helemaal nieuw en nog verder in ontwikkeling was een schitterende imitatie van een kreeftje, waar Johan een speciaal stansje voor heeft laten maken. Zodra hier meer nieuws over is en de eerste (polder)ervaringen bekend zijn door Ton, zal dat op deze site worden vermeld. Kortom het was weer genieten om een specialist als Johan aan het werk te zien en namens ons en alle bezoekers bedanken wij hem hartelijk hiervoor.
Kijk hieronder voor een instructiefilmpje van een door Johan gebonden hopper.

Diapresentatie Ronald Pop tijdens Traditional Vliegbindzesdaagse 6 februari 2010

Ook dit jaar liet Ronald Pop tijdens onze Vliegbindzesdaagse zijn bindkunst zien en de vele bezoekers wisten dit te waarderen. Ronald bond de hele dag schitterende streamers en zoutwatervliegen. Hij schakelde razendsnel van patroon naar patroon en al zijn vliegen waren van een zeldzaam soort perfectie. Tijdens het binden vertelde hij duidelijk en helder hoe de streamer gebonden moest worden, geen geheim bleef bewaard. De vele waarderende woorden en complimenten waren dan ook niet van de lucht. Hij liet zien dat een perfecte streamer er niet alleen goed uiziet, maar ook oerdegelijk moet zijn. Tussen de bouwfasen door verlijmde hij de materialen keer op keer met Zap-a-Gap.
Proefondervindelijk kan ik zeggen dat Ronald's streamers niet alleen enorm goed vangen, maar ook een hele tijd en vele snoeken mee gaan. Speciaal voor deze dag introduceerde Ronald ook een serie van vier streamers voor de spinhengel, die op een speciale zware en grote haak (maat 10/0) waren gebonden en tot 25 cm. lang zijn. Streamers die geen extra gewicht meer nodig hebben en er ontegenzeggelijk waanzinnig uitzagen. Wij bedanken Ronald hartelijk voor zijn inzet en geweldige demonstratie.
Ronald's streamers voor de vliegenhengel én spinhengel zijn bij ons te koop.
Kijk hieronder voor een instructiefilmpje waar Ronald een baarsimitatie bindt.

Baarsimitatie gebonden door Ronald Pop

Traditional Vliegbindzesdaagse 2010 Jeroen Wöhe bindt een Stinger voor steelhead en zalm

Diapresentatie Jeroen Wöhe tijdens Traditional Vliegbindzesdaagse 13 februari 2010

Wij waren zeer verheugd dat Jeroen mee wilde doen aan onze Vliegbindzesdaagse. Deze professionele visgids op zalm en steelhead in Brits Columbia heeft een enorme ervaring in het binden van vliegen voor die soorten en omstandigheden.
Jeroens ster stijgt internationaal snel en niet ten onrechte, hij weet uit de praktijk waarover hij praat.
De stingervliegen maakte hij met o.a. Paul Miller Super Spey Hackles en die vliegen zagen er imposant uit, niet alleen mooi maar zeer zeker ook functioneel. Met het gemak van de echte doorgewinterde rot bond Jeroen veel verschillende modellen, terwijl hij tussendoor de vele vragen beantwoordde en en passant ook nog eens zijn geweldige fotoshow op de laptop liet zien. Zijn visverhalen werkten aanstekelijk en veel klanten raakten enthousiast en lopen met plannen rond om zich door Jeroen een keer te laten gidsen. Kortom door de grote opkomst en Jeroen's puike demo hadden wij weer een hele gezellige dag bij Traditional.
Kijk voor meer informatie over Jeroen op zijn site:
www.skeenariverlodge.com
of op deze site onder de rubriek Vliegvissen=>Overigen.
Hieronder volgt een diashow van een door Jeroen gebonden Stinger.

Jeroen Wöhe's Stinger op een Partridge Waddington Shank

Diapresentatie Alain Barthélemy tijdens Traditional Vliegbindzesdaagse 20 februari 2010

 

Onder grote belangstelling bond Alain in een razenhoog tempo een groot aantal patronen waar hij patent op heeft.
Hij bindt zijn creaties op een eenvoudige en uitgekiende manier, geen handeling te veel. Dit zorgt voor een snelle, maar toch deugdelijke bindwijze, hij heeft veel trucjes laten zien die een vereenvoudiging geven, maar dat gaat zeker niet ten koste van de kwaliteit. Onder de naam AB Fly levert Alain deze vliegen en bindmateriaal via o.a. Traditional en zij die zijn vliegen al gebruiken weten dat zij vangen als geen ander. Indrukwekkend waren zijn mini patronen op o.a. haak 22, superkleine juweeltjes die tot in de perfectie zijn gebonden.
Op de rivieren La Loue, Doubs, Bienne en Ain, waar hij ook visgids is, gebruikt hij deze mini vliegjes voor het verschalken van zeer grote forellen.
Op zijn nieuwe DVD's laat hij het binden van deze vliegen zien en het vissen ermee.
De twee DVD's zijn lost te koop, maar ook als set met een begeleidend boekje met 12 patronen. Omstreeks begin maart zijn de DVD's bij ons in voorraad.
Alain heeft beloofd ons gesigneerde exemplaren te leveren, dus wees er snel bij..
Uit het bovenstaande blijkt dat het weer een enerverend dagje was, waar de vele bezoekers Alain's demo wisten te waarderen en de gezelligheid weer hoog in het vaandel stond.
Alain, namens ons allemaal bedankt voor deze fijne dag.

AB FLY DVD'S door Alain Bartholémy

Alain Barthelemy DVD1.jpg

In de onderstaande trailer zie je een aantal fragmenten van Alain's DVD's.

Diapresentatie Harry Schoel tijdens Traditional Vliegbindzesdaagse 27 februari 2010

 

Op deze drukke en vooral gezellige zaterdag liet Harry Schoel zien dat hij heel veel technieken beheerst. Hij maakte
schitterende meivliegen met foam en kunststofvleugels. Zowel de foam lijfjes en de vleugels werden uit kunststof gestanst met behulp van de Mayfly stansset (zie het onderstaande filmpje). Voor ieder bindprobleemp had Harry wel een trucje in huis. Bij het binden van zijn zoutwaterpatronen maakt hij veel gebruik van Loon UV Fly Finish en de Loon UV Powerlight. Om het plakken van het uitgeharde materiaal tegen te gaan maakte hij het schoon met een beetje alcohol en ook dat probleem was verholpen. Hij liet prachtige sand eel (Surf Candy) imitaties zien voor het zeebaarzen en natuurlijk voor Striped Bass, een vissoort waar Harry graag op vist en dat doet bij Martha's Vineyard in Amerika, zijn persoonlijke record staat inmiddels op 1.05 m.!
Behalve de Mayfly en Surf Candy werden er ook nog een aantal Caddis gebonden met een foam body en kunststofvleugels en die zagen er ook erg "vangerig" uit. Veel bewondering oogstte Harry ook met zijn garnaalimitatie, die het volgens hem in een kleinere maat ook uitstekend doet op het Oostvoornse Meer. Kortom, de vele bezoekers kwamen weer oren en ogen tekort bij al het moois dat Harry ons liet zien. Namens ons allemaal bedanken wij Harry hartelijk voor zijn prima demonstratie.
Kijk hieronder voor een instructiefilmpje van een door Harry gebonden meivlieg.

Mayfly gebonden door Harry Schoel met de Tomsu Mayfly Tool stansjes voor vleugels en body

Orvis vliegbindmateriaal
Orvis Bindmateriaal.jpg
Orvis Vliegbindmateriaal (boven) o.a.:
1 Squirrel Tail 2 Premo Strips (Deer) 3 Hare's Mask Dyed 4 Caribou 5 Snow Shoe Rabbit 6 Bucktail Pastel 7 Bucktail Natural & Dyed 8 Coastal Deer Hair
Orvis Bindmateriaal1.jpg
Orvis Vliegbindmateriaal o.a.:
1 Deer Belly Strips 2 Deer Body Hair 3 Elk Hair4 Antelope 5 Yearling Elk 6 Calf Body Hair 7 Henry Fork Hackle 8 Whiting Saltwater Neck 9 Pastel Badger Neck
Peacock Deceiver streamer

Peacock Deceiver.jpg

 

Fly Fishing & Fly Tying Magazine

Boek Magazine1.jpg

Iedere maand krijgen wij dit schitterende blad binnen.
Up-to-date informatie en vol met tips en wetenswaardigheden

Tiemco Lakpotje

Tiemco Lakpot.jpg

Zoals je van Tiemco mag verwachten is dit lakpotje ook weer van uitmuntende kwaliteit. Zeer stabiel met antislip kurken onderzijde en uitgevoerd in geanodiseerd aluminium.
Schroefdop met een laknaald die het geheel goed afsluit.
Prijs 39.95

Marc Petitjean Bobbin Holder

Deze nieuwe MP Bobbin Holder is bij ons te koop en kost 42.50 euro. Momenteel is de levering mondjesmaat, informeer naar de actuele voorraad of om te bestellen door even te bellen met de winkel 030 243 36 96.

Marc Petitjean Magic Tool

Marc Petitjean Magic Tool2.jpg

Stap voor stap instructie van de Marc Petitjean Magic Tool.
Behalve de standaard uitvoering hebben wij nu ook de Magnum Magic Tool voor het binden van grote vliegen voor bijv. steelhead, zalm en streamers.

Marc Petitjean Magic Tool1.jpg

Met de Marc Petitjean Magic Tool maak je in een handomdraai schitterende body's uit verschillende materialen of een CDC hackledraad om direct mee te hackelen.

Laatste nieuws:

Orvis Catalogus 2021 is binnen
Update: 08 April 2021

« Previous 1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    Next »