Vliegbinden

Vliegbinden

Gebruikt hengelsport materiaal en Sale artikelen

Wij hebben regelmatig uitverkoop artikelen op onze verkoopsite traditional-shop.nl, kijk daar op de speciale SALE pagina https://www.traditional-shop.nl/c/sale-opruiming

Wij hebben ook vaak ingeruilde artikelen of demoartikelen, kijk voor een lijst hiervan op /nieuws/vliegvissen/gebruikt-materiaal.aspx 

Traditional Hengelsport Utrecht is dealer van o.a. het prachtige vliegbindmateriaal van Orvis/Amerika.

Je kan het zo gek niet verzinnen of wij hebben het in onze winkel in voorraad of wij bestellen het voor je en leveren razendsnel. Op deze pagina staan een aantal van de Orvis producten, zoals bekend staat de kwaliteit van het Orvis bindmateriaal op een eenzaam hoog niveau. Kom jezelf maar eens overtuigen bij ons in de winkel daar laten we je graag ons Orvis vliegbind assortiment zien.

Vliegbinden is een hobby in een hobby te noemen!

Vis vangen met vliegen die jezelf gebonden hebt geeft het vliegvissen een extra dimensie. Bovendien is vliegbinden een heerlijke hobby om tijdens de wintermaanden uit te oefenen.
Op deze pagina laten we een aantal materialen voorbij komen
die je zonder meer nodig hebt om vliegen te kunnen binden.

Maar Traditional heeft werkelijk al het belangrijke voor het vliegbinden, te veel om hier te laten zien en als wij het niet hebben dan zorgen wij dat het er zo snel mogelijk is. Kom maar eens naar de winkel in Utrecht en ervaar de aandacht, ervaring en het advies, het is echt de moeite waard.

The Feather Bender's Flytying Techniques door Barry Ord Clarke

LET OP BARRY GAF OP 1 FEBRUARI 2020 TIJDENS DE TRADITIONAL VLIEGBINDZESDAAGSE EEN VLIEGBINDEMONSTRATIE BIJ ONS IN DE WINKEL. KIJK VOOR HET VERSLAG VAN DEZE FANTASTISCHE DAG OP 

traditional-vliegbindzesdaagse-2020-barry-ord-clarke.aspx

Het nieuwste boek van Barry Ord Clarke heet The Feather Bender’s Flytying Techniques. Deze meesterlijke binder is ook de fotograaf van het bekende boek CDC van Marc Petitjean . Het is dus volkomen logisch dat Petitjean zijn medewerking heeft verleend aan dit boek van Barry. En het resultaat mag er zijn…, het is een  schitterend boek geworden met uiteraard magnifiek fotowerk en duidelijke step-by-step beschrijvingen. Ook komen er verschillende vernieuwende en minder bekende technieken aan de orde. Het boek is bij iedere vlieg voorzien van een QR-code waarmee je met je mobiel of tablet heel eenvoudig het desbetreffende instructiefilmpje kan openen. Er is zelfs een directe link met de auteur om je persoonlijk bindadvies te geven of om problemen met je op te lossen. Kortom; dit supermoderne boek is een aanrader van de bovenste plank en mag op geen enkele bindtafel ontbreken.  Hard Back uitvoering, aantal pagina’s 256, formaat 276 x 216 mm. Prijs 34.95.

Koop nu dit boek bij ons en krijg later een berichtje dat Barry weer in onze winkel komt om de boeken te signeren. Het boek is te bestellen op www.traditional-outlet.nl of gewoon bij ons in de winkel, per telefoon 0302433696 of per e-mail 

Barry Ord Clarke2.jpg

C and F Vliegbindgereedschap

De hier genoemde C & F prijzen zijn niet actueel.

C & F gereedschap staat bekend om de degelijke kwaliteit en om hun ontwerp. Het zijn stuk voor stuk topkwaliteit gereedschappen. Voor de binder die dacht alles al te hebben is C & F een merk om verbaasd te staan. Mooi en functioneel zijn nog nooit zo goed samen gegaan dan in de ontwerpen van deze japanse topfirma.

Op de foto staan de volgende gereedschappen van links naar rechts en van boven naar beneden:

Keramische Bobbin Holder - Set in Schaar - Bindschaar - Hackle Plier -
Draaiende Hackle Plier 

Dubbing Twister - Draaibare Dubbing Twister -
2 in 1 Whip Finisher - 3 in 1 Dubbing Brush -
2 in 1 Hair Stacker klein - Hair Stacker Groot 

CF Tools.jpg

Fish Skull Assortiment.jpg

Wij hebben ons nieuwe Fish-Skull assortiment 2014 binnen gekregen. De Fish-Skull heads hebben wij al geruime tijd in ons assortiment en dat wordt nu uitgebreid met Sculpin Helmets, Frantic Tails en Articulated Shanks. Ook de Senyo Shanks en de Articulated Spine Shanks hebben wij in het assortiment. Stuk voor stuk producten die het vliegbinden zullen verrijken.

Kijk hieronder voor een overzicht van een aantal Fish-Skull producten. Traditional Hengelsport is dealer van de Fish-Skull vliegbindmaterialen.

Traditional Hengelsport Utrecht dealer van Semperfli Fly Tying Materials

Ons assortiment Semperfli Fly Tying Materials vliegbindmateriaal is zeer uitgebreid. Wij hebben de meeste garens, floss, tinsels en diverse soorten Chenille. Ons Semperfli assortiment bestaat o.a. uit:

Cheeky UV, Classic Waxed Thread 8/0, Cobblers Wax, Dry Fly Polyyarn, Extreme String, Flat Tinsel, Ice Dubbing, Ice Straggle Chenille, Iridescent Thread, Kapok Dry Fly Dubbing Dispenser, Micro Metal, Nanosilk 30D 18/0, Nanosilk 50D 12/0, Nanosilk 100D  6/0, Nanosilk 200D 3/0 Big Game, Nymph Dub, Peacock Quill Subs, Perfect Quills S-M-L, Predator Fibres, Quick Dub Glint, Quick Dub Solid, Quill Subs, Straggle String Micro, Wabbit synthetic Rabbit Zonker

Dit is een greep uit ons grote Semperfli assortiment, kom naar de winkel en overtuig je van de schitterende kwaliteitsproducten van Semperfli uit Engeland.

Semperfli shop.jpg

Vosseler Vliegbindgereedschap: Vosseler Clip en Vosseler 3 in 1 Tool

Vosseler Compleet.jpg

vliegbindplateau.jpg

Orvis Flytying.jpg

Traditional Vliegbindzesdaagse 2021

Door de heersende Corona pandemie hebben wij helaas besloten om onze jaarlijkse Vliegbindzesdaagse in 2021 niet door te laten gaan. Onze excuses, dank voor het begrip.

 Traditional Vliegbindzesdaagse 2020

Zes zaterdagen in januari  en februari wordt het bij Traditional  weer een gezellige boel. Tijdens onze “Vliegbindzesdaagse” komen zes ervaren binders hun kunsten vertonen. Stuk voor stuk hebben zij hun specialiteit en is het mogelijk om hen daarover ook vragen te stellen; dat kan over het binden en het vissen zijn met hun creaties. Zij zijn allemaal ervaren vissers die het klappen van de zweep kennen.                                   

Tijdens deze dagen hebben wij ook veel speciale aanbiedingen.

De toegang en consumpties zijn gratis, je bent van harte welkom.

De demo’s zijn van 10.00 - 16.00 uur,

de winkel is open van 9.00 - 17.00 uur.

Traditional Vliegbindzesdaagse 2020 site.jpg

Greg Senyo Laser Dubbing

Orvis Senyo Dubbing.jpg
Deze dubbing bestaat uit een mix van Ice Dubbing en acryl fibers, zachter dan vergelijkbare soorten dubbing.

Geweldig voor de volgende patronen: egg, sculpin, muddler koppen, nimf thorax, staarten, vleugels, lijfjes en kragen.
Een must voor zalm- en steelhead vliegen.
Leverbaar in 12 kleuren:
Fluo Blue, Fluo Pink, Fluo Orange, Brown, Tan, White, Chartreuse, Black, Grey, Fuchsia, Olive en Purple

J.son Sweden dealer Traditional Hengelsport / Ton Temming

 Json Sweden Overizcht.jpg

Wij hebben een groot assortiment van J:son uit Zweden.

Wingburners 14.95 p.st.
Body Pins 14.95 set van 3 stuks
Micro Body Pin 5.95 p.st.
Wingmaterial 7.75 per vel


Paul Miller Super Spey Hackles exclusief bij Traditional Hengelsport / Ton Temming

Regelmatig ontvangen wij een zending van deze Paul Miller Super Spey hackles, maar deze veren blijven in de goede kwaliteit schaars. Deze veren zijn, voor zover in voorraad, leverbaar in de A-kwaliteit en in de XL topkwaliteit. De A-kwaliteit moet je niet verwarren met de second grade die je in het buitenland tegenkomt, deze hebben duidelijk langere fibers en zijn beter van kleur. De topkwaliteit moet je gezien hebben om te geloven, dit kom je niet snel tegen, dit zijn precies de veren die je zoekt.
Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Degenen die besteld hebben kunnen gerust zijn, hun bestelling ligt vanaf het moment dat ze leverbaar zijn klaar om gehaald te worden.
Er zij nu twee nieuwe kleuren Hot Yellow en Chartreuse.

Paul Miller.jpg 

De stingervliegen op de foto boven zijn gebonden door Jeroen Wöhe met o.a. Paul Miller Super Spey Hackles

Nog geen veren besteld?
Doe het nu en klik hier speyhackles@traditional.nl of
bel de winkel 030 243 36 96.

Paul Miller in actie

Hier zie je Paul onder zéér zomerse omstandigheden zijn Super Spey Hackles gebruiken tijdens een demonstratie.

Paul Miller1.jpg

Enkele van Paul Miller's patronen die gebonden zijn met Super Spey Hackles. In het midden twee Stinger modellen voor de steelhead en zalm. Door deze soepele en verlengde constructie is de inhaking veel beter en kan de vis de haak niet gebruiken als hefboom om zich los te wrikken.

Vliegbindboeken

Onze collectie boeken wordt regelmatig voorzien van nieuwe titels.
Ook hebben wij een hele grote sortering 2e-hands boeken in nederlands- en engelstalig.

Boeken zwart.jpg