Traditional Classic karperhengels

Traditional Classic karperhengels

Ton, 
Even een berichtje over mijn eerste ervaringen met de Traditional Classic. Afgelopen zaterdag ben ik er even mee gaan vissen. Drijvend wel te verstaan. Ik ving een schub van 79 cm. Ik heb de vis niet gewogen maar schat 'm op 18 à 19 pond. Ik moest de vis drillen vanaf een brug, omgeven door riet aan beide zijden; weinig ruimte dus. Het werd een slip-dicht-dril. Toen werd mij duidelijk dat de Traditional Classic uitermate geschikt is voor dit werk. Hij ging rond tot ver in het handvat en kon alle uitlooppogingen opvangen.
De woensdagavond erna ben ik weer op pad gegaan. Eerst wat plekjes gemaakt om te pennen en wat plekjes voorzien van drijvende hondenbrokken. Ik startte met de pen (vissend met de Traditional 3-delige 14 voeter). Op het tweede plekje was het raak. Weer een schub van 79 cm en een geschat gewicht van 18 à 19 pond. Toen het tegen 12 uur begon te lopen heb ik de Traditional Classic gepakt en heb ik de hondenbrok-plekjes bevist. Het resultaat zie je op bijgaande foto. Een schub van 84 cm en 28 pond (wel gewogen). Ik had vis op hetzelfde plekje als de schub van zaterdag. Het werd dus een potje touwtrekken. De vis probeerde onder brug door te komen, in het riet, etc. Af en toe klapte de toch niet kinderachtige Traditional Classic zowat dubbel (ik vis erop met 35/100 nylon). Kortom, net als vorige keer: gelijk weer goed raak! 

Groet,
Rob Boumans.

 Rob Boumans.jpg

Vader Rob Boumans en zoon Yannick met een aantal fraaie karpers aan drijvend aas gevangen. Lees het bovenstaande uitgebreide verslag van Rob's avontuur met zijn nieuwe handgebouwde glasvezel Traditional-Classic II hengel.

Rob Boumans5.jpg

Rob Boumans met twee prachtige karpers gevangen met drijvend aas aan de Traditional Temming's Classic II glasvezel hengel.

Rob Boumans6.jpg