Bio Baits Boilies bij Traditional Hengelsport Ton Temming

Bio Baits Boilies bij Traditional Hengelsport Ton Temming

Gebruikt hengelsport materiaal en Sale artikelen

Wij hebben regelmatig uitverkoop artikelen op onze verkoopsite traditional-outlet.nl, kijk daar op de speciale SALE pagina https://www.traditional-outlet.nl/fabrikant/11/sale-opruiming

Wij hebben ook vaak ingeruilde artikelen of demoartikelen, kijk voor een lijst hiervan op /nieuws/vliegvissen/gebruikt-materiaal.aspx 

Informeer in de winkel naar de actuele collectie, veranderingen staan niet altijd direct op de site. De getoonde producten en prijzen kunnen inmiddels gewijzigd zijn, informeer naar de actuele 2016 situatie.

Bio Baits Logo klein.jpg

Bio Baits is een nieuw boiliemerk met een heldere filosofie. De recepturen voor deze freezerbaits bestaan al meer dan 20 jaar en zijn in de tijd aangepast aan de praktijk van het vissen op grotere karper. Tevens heeft Bio Baits ingespeeld op ontwikkelingen op het gebied van nieuwe ingredienten en hun specifieke eigenschappen, zoals wateroplosbaarheid. Echter is aan de uitgangspunten van samenstelling van het aas niets veranderd en bewijst de praktijk van het vissen, hoe effectief de inzet van deze boilies kan zijn op vangen van de grotere karper uit een bepaalde populatie.

Ingredienten, verteerbaarheid en voerhoeveelheden

Naast een aantal zeer verse volwaardige basisingrediënten voor menselijke consumptie, worden er afhankelijk van de betreffende boilievariant, bepaalde toevoegingen gedaan om een voedingsstof te verhogen of te verlagen (bv eiwit en/of vet). Daarnaast worden er goed verteerbare, wateroplosbare ingrediënten gebruikt en bevat de basismix voldoende vezels, die de vertering stimuleren en de doorloopsnelheid juist beinvloeden, zodat er toch een redelijke hoeveelheid aas kan worden gevoerd. Misschien overbodig te vermelden dat de leiddraad voor de voerhoeveelheid, de watertemperatuur is. Bijvoorbeeld in de winter, dan zijn er met een paar ons boilies uitstekende resultaten te behalen. Om de overschakeling van het ene naar het andere seizoen soepel te laten verlopen, wordt er een bepaald label toegevoegd in de vorm van natuurlijke kruiden. Zo blijft er continuiteit in het aas en voor de vis een herkenbare geur aan zitten.

In het warme seizoen kan er veel meer worden gevoerd, omdat de doorloopsnelheid van het aas veel hoger is. De visser in kwestie is echter bepalend voor de tactiek en voerstrategie op een water. Dit kan bestaan uit sectorvoeren, maar specifiek enkele plekken aanvoeren met relatief weinig aas, kan ook zeer succesvol zijn. Doet een grote vis de voerplak aan, dan is het effect maximaal. De ervaring leert dat de vis(sen) terug komen op de stek.

Samenvattend, het vissen op voerplekken kan zeer succesvol zijn met de inzet van Bio Baits freezerbaits waarbij de attractie juist uitgaat vanuit de onderlinge verhouding van eiwitten, koolhydraten en vetten. Belangrijk is tevens het inzicht van de visser, de watertemperatuur, de aanpak en de voerhoeveelheid.

De Bio Baits boilies/freezerbaits zijn er in een Warm Season en in een Cold Season uitvoering.

Bio Baits en Traditional Hengelsport Utrecht hebben een partnership met elkaar gesloten. De boilies zijn steeds op voorraad. Voor meer informatie kan je een e-mail sturen naar biobaits@traditional.nl of bel met nummer 030-2433696.

Prijzen en formaten:

De standaardmaat is 20 mm. Op aanvraag kunnen wij 25 mm en tegen  15 mm (€ 1,50 /kg meerprijs) leveren (minimaal 20 kilo). De boilies worden verpakt in zakken van 2,5 kilo. Bulkhoeveelheden van 25 of meer kilo worden in grotere verpakkingen aangeleverd. Deze bestellingen dienen op afspraak afgehaald te worden en worden niet van tevoren ingevroren. Grote bestellingen minimaal 1 week van tevoren per mail indienen. De Bio Baits boilies/freezerbaits zijn er in een Warm Season en in een Cold Season uitvoering.

Zak van 2,5 kg   €   17,95
Per 10 kg           €   69,95
Per 25 kg           € 169,95                     

Bestellingen kan je plaatsen via e-mail biobaits@traditional.nl, telefonisch 030 243 36 96 of gewoon simpel langs komen in de winkel. 

Bij grotere bestellingen vanaf 25 kilo betaling vooraf.

Arend Termorshuizen en Ton Temming met Bio Baits.jpg

Arend Termorshuizen van Bio Baits en Ton Temming van Traditional Hengelsport bij de presentatie van de Bio Baits freezerbaits.