Dutch Speyclub - Freeclass Speycasting

Dutch Speyclub - Freeclass Speycasting

Dutch Speyclub - Freeclass Speycasten 

Zondag 9 maart 2014 is het weer zover, dan gaat de Freeclass Speycasten van start. Aan de Haarijnse Plas in Utrecht gaat het als vanouds weer gebeuren. De lessen in dubbelhandigwerpen zijn gratis en staan onder leiding van Hans Boomsluiter en de rest van het Freeclass Team: Johan Schoot, Dave Bijlsma, Ruud Beekveldt en Ton Temming. Meld je aan bij freeclass@traditional.nl of telefonisch 030 243 36 96.

Freeclass Affiche voorjaar 2014A.jpg

Jeroen en Ton samen aan de Haarrijnseplas tijdens het fieldtesten van de Traditional A.R.T. Switch 11ft. #6/7

Jeroen Wöhe en Ton Temming.jpg

De ervaren werper/visgids geeft zijn mening en de hengelbouwer luistert geduldig, het werd nog laat...

Jeroen Wöhe en Ton Temming1.jpg

 

Freeclass Speycasten Najaar/Winter 2013

Freeclass Affiche najaar-winter 2013-1.jpg

Spey Casting met Jeroen Wöhe 17 januari 2010

Op 17 januari 2010 kwamen zo'n vijftien fanatieke vliegvissers bij elkaar om onder leiding van de bekende vliegvisgids Jeroen Wöhe een workshop Spey Casting bij te wonen.
Ondanks de flinke kou en het vroege tijdstip van 10.00 uur zondagochtend kwamen deze bikkels volledig aan hun trekken, want Jeroen stak voortvarend van wal en na een korte introductie over de diverse stijlen en lijnen liep hij het ijskoude water in om daar te beginnen met zijn demonstratie.
In een enorm tempo werden de deelnemers verrast door de ene werpstijl naar de andere: dubbel Spey, enkel Spey, Underhand Casting, Skagit Style, Snap Tee alles liet Jeroen vlotjes zien en nodigde daarna iedereen uit om te gaan casten en liep hij bij iedereen langs om de aandachtspuntjes aan te stippen en te verbeteren. Op het einde liet hij zien dat Spey casten niet is voorbehouden aan de dubbelhandige hengel, maar dat je dat ook uitstekend kunt doen met een enkelhandige hengel om het even of dat nou een aftma 4 of een aftma 9 is, voorwaarde is evenwel dat het een WF lijn is.
Voor de toekomst kan dit éénhandige werpen en zeker het Skagit casten een welkome aanvulling zijn voor het op afstand vissen op roofblei of bij het streameren op snoek. Binnenkort gaat Jeroen met Ton op pad om te kijken welke toepassingen er in Nederland in de praktijk zijn te brengen en tegelijk gaan zij Jeroen's nieuwste Skagit hengel uit proberen. Na een lange tijd van ontwikkeling en vele uren praten over hengels en lijnen heeft Ton voor Jeroen een 13-voets #7/8 ontworpen en gebouwd.
Deze zondagochtend was zeer geslaagd en vliegvisgroep The Leader, met initiator Gerrit van Middelkoop, gaat de komende tijd "Waterworpen" organiseren. Wees erbij,want deze manier van vissen heeft de toekomst.