Emmrod

Emmrod

Traditional Hengelsport Utrecht is de exclusieve dealer voor Emmrod in Nederland en België.

Emmrod Fishing Gear.jpg

Met het model Packer is EMMROD in 2000 begonnen en geldt als de stamvader van alle EMMROD's. De oprichter van EMMROD, mister Duane Markley, had een oom die begin 1900 in het Wilde Westen voor de Amerikaanse Spoorwegen werkte en treinrails aanlegde. De arbeiders wilde echter na het werk wat kunnen vissen en toen heeft deze oom de Packer ontworpen met een revolverhandgreep. 

Mister Markley woont in het prachtige Idaho, noordwest Amerika en gaat vaak te paard de wildernis in om te gaan vissen in de bosmeren en rivieren. Omdat hij geen makkelijk mee te nemen en onbreekbare hengel kon vinden, heeft hij het oude familie ontwerp van de Packer nieuw leven ingeblazen. Rond het jaar 2000 besloot Duane Markley de Packer opnieuw te fabriceren maar dan verbeterd en uitgebreid met hengels die breder inzetbaar waren. Hij ontwierp toen hengels met kurken handgrepen waarop men spinmolens en reels kon monteren: de Rugged Flex en de Packrod.  Bovendien voorzag hij zijn hengels van een bajonetsluiting, zodat de hengeltop muurvast op de handgreep kon worden geklikt, maar ook weer eenvoudig losgekoppeld kon worden. Al deze uitvindingen/verbeteringen heeft hij gepatenteerd, zodat Emmrod uniek is in zijn soort. De laatste ontwikkeling zijn de hengeltoppen. In 2010 zijn de "Universal" hengeltoppen op de markt gekomen, waar de lijn door de coils gaat en vervolgens door het topoog. Bovendien zijn ze zodanig van vorm dat je de hengeltoppen zowel voor een spinmolen als een baitcastreel kunt gebruiken.

Prijzen EMMROD 2014

Hengels uitgevoerd met één hengeltop:

Packer met pistoolgreep met 4 of 7 coil 78.95

Packer met pistoolgreep met Two Tip 108.50

Packrod  Spin of Cast met 4 of 7 coil 115.95

Packrod Spin of Cast met Top Water Special 129.50

Packrod Spin of Cast met Two Tip 138.50

Rugged Flex Spin of Cast met 4 of 7 coil 119.95

Rugged Flex Spin of Cast met Top Water Special 144.50

Rugged Flex Spin of Cast met Two Tip 155.50

Losse Emmrod Handdelen

Packer 45.50

Packrod Spin of Cast 82.50

Rugged Flex Spin of Cast 92.95

Losse Emmrod Toppen

Top Water Special werpgewicht 2-10gr. 47.95 Voor baars met klein kunstaas en voor witvis

7 coil werpgewicht 10-20gr. 32.95 Voor baars, snoekbaars en roofblei

4 coil werpgewicht 20-50gr. 32.95 Voor snoek, kleine zeevis en tropische roofvis

Two Tip werpgewicht 40-150gr. 62.95 Voor snoek, meerval, grote zeevis zoals tarpon

Accesoires

Emmrod Tas 33.50

Op de foto van boven naar beneden 7 coil, Top Water Special 6 coil en 4 coil

Emmrod 4, 6, 7 Coil klein.jpg

Op de onderstaande foto de Emmrod modellen op een rij

Emmrods 1Packer.jpgEmmrod 1Packrod.jpgEmmrods 1Rugged Flex.jpg

Kijk op het onderstaande filmpje hoe Rex del Rey een enorme vis vangt aan een mini Emmrod

De Emmrod hengels komen uit Amerika en lijken ons uitstekend gereedschap voor het Streetfishing, maar natuurlijk ook voor het vissen vanuit een boot. Het werpen is kinderlijk eenvoudig en het drillen van de vis een bijzondere belevenis. Het is een uniek stuk gereedschap wat een aanvulling kan worden op je bestaande uitrusting.

Het aantal coils, vier, zes of zeven, is bepalend voor het werpgewicht.

Kom ze maar eens bekijken bij Traditional Hengelsport Utrecht, wij zijn het enige verkooppunt voor Emmrod Fishing Gear in Nederland en in Belgié.

De Spin serie is voor een molen en de Cast is voor een reel en beide modellen hebben wij met lange (Rugged Flex serie) of korte (Spinrod serie) greep en met verschillende toppen.

Er kunnen losse toppen worden gekocht, zodat je met één greep verschillende soorten kunstaas kunt werpen, van heel licht 2gr. tot heel zwaar 150gr.


 

Specificaties van de Emmrod

Made in USA

De onverwoestbare toppen zijn van roestvrij staal

Grepen zijn voorzien van een solide reelhouder

Alle grepen en toppen zijn uitwisselbaar door een bajonetsluiting

Afhankelijk van type greep geschikt voor reel of werpmolen

Model Cast voor reel, model Spin voor werpmolen

De Packer is uitsluitend geschikt voor hoog model reel

Hengeltop kan rondbuigen zonder te breken

Ook onbreekbaar tussen de autodeur

Korte transportlengte ideaal voor backpackers, streetfishing en als reishengel

Veel combinatie mogelijkheden van licht tot zwaar

Voor binnenwater en zee

Zoutwater bestendig

 

Welke EMMROD hengel kiezen?

Omdat de EMMROD's een hengelsysteem vormen, zijn diverse combinaties van handgrepen en hengeltoppen mogelijk. Weet dat elke hengeltop op iedere handgreep is te klikken. Hierdoor kunt u een eenmaal gekochte EMMROD uitbreiden met andere hengeltoppen om bijvoorbeeld met zwaarder of lichter kunstaas te vissen. Uw EMMROD-hengelset is ook uit te breiden met een andere handgreep om desgewenst met een baitcastreel te vissen.

1:  de keuze van de HANDGREEP

 EMMROD's  zijn onder te verdelen in:

a. een korte handgreep: de PACKROD of een lange handgreep: de RUGGED FLEX

b. een handgreep met een molenhouder (type SPIN)  of  een baitcastreelhouder (type CAST, met een trigger).

a) De korte handgreep op de PACKROD is heel prettig bij het jerkbaitvissen, want bij het jerken  zit een lange handgreep vaak in de weg. De korte handgreep is eigenlijk ontworpen voor degenen die voornamelijk zittend vissen: vanuit een boot, een kano/kayak of een belly-boat. Er is geen enkele hengel op de markt voorzien van een dergelijke korte handgreep behalve de EMMROD.

De lange handgreep op de RUGGED FLEX is de meest universele handgreep: het kan steun geven bij het drillen van de vis, je kunt hem in de hengelhouder steken bij het slepend vissen.

b)  Een EMMROD met een molenhouder is op de eerste plaats geschikt voor natuurlijk een spinmolen, maar er kan ook een baitcastreel (de klassieke ronde of de moderne druppelvorm) op. Kijk maar eens naar de onderstaande foto 2.  Dat maakt de handgreep type SPIN zo bruikbaar en als reishengel zo geschikt. Maar als je voornamelijk met zwaar en groot kunstaas vist, zal je vooral de baitcastreel gebruiken en dan is de handgreep met de trigger prettiger, je hebt namelijk meer steun.

2.  de keuze van de HENGELTOP

Welke soorten toppen zijn er voor de Emmrod's verkrijgbaar?

a. 4-coils

b. 7-coils

c.  6-coils Top Water Special (TWS)

d. Two Tip

De coils fungeren als een veer in de EMMROD's. Hoe minder coils, des te krachtiger de hengel, met uitzondering van de langere TWS die met zijn 6 -coils toch een lichter werpvermogen heeft dan de 7-coil.  Vanaf het topoog tot aan de handgreep vertoont de EMMROD hengel een in kracht toenemende spanning. Met de Emmrod kun je perfect en precies werpen en de haak goed zetten. Bovendien dempt het de klappen die een sterke vis op de hengel uitoefent. Deze eigenschappen zijn het meest opzienbarend.  Je kunt stellen dat de Emmrod van gemiddeld slechts 70 cm lang, vergelijkbaar is met een hengel van 7 voet/210cm.

a)  de 4-coils:  met deze hengeltop kun je zware pluggen, spinnerbaits en jerkbaits (bijvoorbeeld de zware pluggen van 50 gram) werpen en hele sterke vissen drillen.  Het werpvermogen ligt tussen de 20 en 50 gram, met als sweetspot  rond de 35 gram. Aan vissoorten kun je denken aan grote snoeken, zeebaars en diverse tropische vissen.

b)  de 7-coils:  dit is de meest universele hengeltop met een werpvermogen tussen de 10 en 20 gram, met als sweetspot rond de 15 gram. Een hengeltop geschikt voor jerkbaits en poldersnoeken, roofblei en zeebaars.

c)  de 6 coils - TWS:   dit is echt een heerlijke hengeltop. Echt een hengeltop voor vissers die van licht vissen houden. Hij is wat langer dan de anderen en heeft een wat langzamere actie. Hiermee kun je licht kunstaas gemakkelijk ver en ook weer precies werpen. Het werpvermogen ligt tussen de 2 en 10 gram. Je kunt deze hengeltop prima gebruiken voor spinners, streamers, softbaits, kleine pluggen.  De vissoorten zijn baars, snoek, roofblei, witvis enz.

d) de Two Tip heeft een werpgewicht van 40 tot 150 gram en kan gebruikt worden voor de zwaarste zoutwatervissen zoals tarpon, maar ook voor meerval en grote snoek. 

3. speciale hengel: de PACKER met pistoolgreep

De Packer heeft door zijn gebogen pistoolgreep en de trigger een uitstekende pasvorm. De hengel ligt zeer goed in de hand. Op deze hengel zijn dus alle hengeltoppen te bevestigen, maar is alleen geschikt voor een hoogstaande reel, op de andere Emmrod Cast modellen kunnen ook lage modellen (druppelmodel) worden gebruikt.

Emmrod Logo.jpg