Kunstaas

Kunstaas

Informeer in de winkel naar de actuele collectie, veranderingen staan niet altijd direct op de site. De getoonde producten en prijzen kunnen inmiddels gewijzigd zijn, informeer naar de actuele 2016 situatie.

Op deze pagina vind je slechts een kleine greep uit ons volledige assortiment. We beperken ons hier tot enkele bijzondere soorten, natuurlijk hebben wij ook Rapala en Spro enz. Onze voorraad wisselt snel, informeer vooraf in de winkel naar de actuele voorraad en collectie.

Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Timber Tiger kunstaas.

Timber Tiger Pluggen

Timber Tiger Logo 2.jpg

Timber Tiger 2012-2.jpg

Timber Tiger 2012-1.jpg 

DC2 diepte tot 60cm. - DC4 diepte tot 1.20m. - DC8 diepte tot 2.40m. - DC13 diepte tot 4.00m. - DC16 diepte to 5.00m. Prijs 7.95 p.st.


De Timber Tiger pluggen uit Amerika zijn enorme vangers bij het trollen, dit ondanks de kleine maat. Voor alle soorten roofvis zoals o.a.: snoek, snoekbaars, baars, roofblei en zeebaars.
Door aan iedere kant een uitsteeksel blijven deze pluggen ook tijdens het snel trollen toch in balans. De Timber Tigers zijn uitstekend bij het slepen, maar ook bij werpen/binnenvissen.

Aanbevolen door Dick van Hattem van www.metersnoeken.nl

  Timber Tiger 2012-3.jpg

Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Flatfish kunstaas.

Helin's Flatfish pluggen

Flatfish 2010-2011.jpg 

De originele Helin's Flatfish banaanpluggen zijn ongeëvenaard en zijn al vele jaren een begrip. Wij hebben ze in drie maten in diverse kleuren. Deze plug kan je uiterst langzaam vissen met behoud van een weergaloze actie, zowel trollend als werpend.
Model 950 (F-2) 2.5 cm. - Model 957 (X-5) 7.0 cm.
Model 960 (M-2) 11.0 cm. - Model 946 (J-20) 12.7 cm.                                                       Niet alle modellen zijn meer in voorraad, informeer in de winkel naar de actuele voorraad.

 

Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Arjan Willemsen kunstaas.

Arjan Willemsen Halve Liter Arjen Willemsen Halve Liter1.jpg 

Sublieme Jerk Baits die door de bekende snoekvisser Arjan Willemsen met de hand worden gemaakt, een absoluut topproduct.
De Halve Liter is een type Glider die bij iedere tik van de hengel naar rechts of links uitslaat.
100% Kunststof met een keiharde afwerklaag, onverwoestbaar. Uitgevoerd met Gamakatsu dreggen en VMC splitringen. Leverbaar in diverse kleuren, lengte 15 cm., gewicht 52 gr.

Arjan Willemsen Kwart Liter    

Arjen Willemsen Kwart Liter1.jpg

Wij hebben nu ook de Kwart Liter van Arjan Willemsen en dit is een kleine variant van de halve liter. Voor de rest hebben deze kleine uitvoeringen dezelfde eigenschappen als hun grote broer. Uitgevoerd met Gamakatsu dreggen en VMC splitringen. Leverbaar in diverse kleuren, lengte 12 cm., gewicht 35 gr.

Arjan Willemsen Flipper

Arjen Willemsen Flipper1.jpg

 

De bekende Flipper gemaakt door Arjan Willemsen van 100% kunststof. Ook dit is een vanger van de bovenste plank. Uitgevoerd met Gamakatsu dreggen en VMC splitringen. Lengte 13 cm., gewicht 34gr.

Arjan Willemsen Kikker

Arjen Willemsen Kikker1a.jpg

Arjen Willemsen Kikker2.jpg

Deze kikkers zijn ook helemaal uit kunststof gemaakt en hebben een keiharde coating die voor een lange levensduur zorgt. De kikkers zijn zo uitgelood dat ze niet in zijn geheel om hun eigen as heen draaien maar wel altijd hun actie behouden die voor een uitstekende vangkracht zorgt, alleen de achterkant draait als een tolletje. Uitgevoerd met een vlijmscherpe Gamakatsu dreg. Leverbaar in diverse kleuren. Lengte 8,5 cm., gewicht 12 gr.

Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Corrigator kunstaas.

Original Jack pluggen

Jack.jpg 

De originele Jack is een enorm goed kunstaas voor het trollen, kan snel en langzaam gevist worden. Leverbaar in twee maten en in vier verleidelijke kleuren.

Traditional Fire Tiger Bucktails

Traditional Bucktail Spinners1.jpg 

De Traditional Bucktail spinners worden in eigen atelier door ons gemaakt. Wij gebruiken uitsluitend de beste componenten en de spinners worden uitgevoerd met originele VMC dreggen. Momenteel worden er nog meer modellen ontworpen en uitgetest, zodra deze modellen aan onze hoge eisen voldoen worden die aan het assortiment toegevoegd.

Traditional Twin Blade Bucktails 

Traditional Bucktail Spinners.jpg

 

2Tailfrox

2Tailfrox.jpg 

Fantastische softbaits, worden geleverd in 4 kleuren en in 2 maten; 15cm. en 20 cm. Uitgevoerd met sterke en scherpe dreggen. Prijs 15cm. 4.90 p.st, 20cm. 6.90 p.st. en de 3e voor de halve prijs.

Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Grandma kunstaas.

Grandma Classic Pluggen

Kunstaas Grandma.jpg 

De fenomenale Grandma Classic is een enorme vanger wij hebben ze in 2 formaten. Leverbaar in Holographic kleuren (boven) en in normale kleuren (onder).

Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Strike Pro kunstaas.

Strike Pro pluggen

Strike Pro Flexx.jpg 

De Strike Pro FlexX heeft een uit 8 segmenten bestaande hard plastiek body.
De segmenten zijn aan elkaar verbonden door een fietskettingsysteem.
Twee zoutwater bestendige VMC dreggen maat #2.
RVS splitringen.
De FlexX heeft een natuurlijke bewegelijke actie, die zelfs zo goed is, dat die de natuur bijna evenaart.
Met de FlexX kan zowel werpend als slepend gevist worden. Door geringe lengte en hoge gewicht is de FlexX uitstekend geschikt voor verre worpen die je soms nodig hebt om de vis te bereiken.
Twitchend heeft de FlexX een weergaloze actie waar onze rovers nauwelijks van af kunnen blijven.
Ook voor het vissen in zout water in de zomer is de FlexX het inzetten waard.
Lengte: 12 cm
Gewicht: 31,6 gram
Diepte: sinking tot 3 meter

Strikepro Belly Buster.jpg 

De Belly Buster verdient geen verdere aanbeveling: het is zondermeer een van de best vangende kunstaasjes van dit moment. Je kan de Belly Buster op verschillende manieren binnen vissen of slepen. Vangen is een zekerheidje met dit fenomenale kunstaas.
Standaard uitgevoerd met Owner dreggen
Strike Pro Belly Buster
Lengte: 12 cm
Gewicht: 73,5 gram
Diepte: 1 meter

Strikepro Buster Jerk.jpg 

De Buster Jerk is wat wij noemen een luie jerkbait type glider die, wanneer je hem met of zonder tikken binnen vist al een wijd uitslaande actie van zichzelf heeft. De doffe ratel die in elke Strike Pro zit geeft de Buster een extra aantrekkingskracht. Sleep de grote Buster eens achter de boot met de bijhengel, succes verzekerd.
Strike Pro Buster
Lengte: 15 cm.
Gewicht: 75 gram
Diepte: max. 1m.
Strike Pro Buster Jerk II
Lengte: 12 cm.
Gewicht: 35 gram
Diepte: max. 1m.

Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Spro kunstaas.

Spro Pikefighter pluggen

 Pikefighter.jpg 

Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Musky Innovations kunstaas.

The Slither van Musky Innovations

Slither.jpg 

Deze softbait met beverstaart heeft een jerkbaitachtige onberekenbare actie, waar de snoek niet van af kan blijven. De Slither is weedless te vissen door eenvoudig de bait tegen de haak te duwen en door de twee ringetjes te fixeren. De bekende amerikaanse visser Jim Lindner heeft dit superaas ontworpen en in Nederland heeft het Pike XL team er ook al menige grote snoek mee gevangen tijdens de testfase. The Slither waggelt, wiebelt, glijdt en vangt!
Verpakt per 2 stuks in een verpakking. Prijs 19.95.
Bij afname van 3 pakken of meer 17.95.

Shad Clone van Musky Innovations

Shad Clone.jpg 

De Shad Clone is dé shad voor het slepend vissen. Gaat bij een hogere snelheid nog steeds lekker diep en het zeer beweeglijke achtergedeelte geeft de Shad Clone een weergaloze actie. Prijs 24.95 p.st., va. 2 stuks 22.95 p.st.

Micro en Nano Bull Dawgs

Bull Dawg.jpg 

Storm Swimbait

Storm Shads.jpg 

De Storm Suspending Swim Bait Shads veroveren op stormachtige wijze de harten van menig snoeker. En dat is niet voor niets, tijdens het trollen blijken het enorme vangers te zijn. Ook werpend is deze shad uitstekend te gebruiken. Worden kompleet geleverd met gemonteerde dreg en ekele haak.In 14cm. 40gr. en in 16 cm. 54 gram.
Uiteraard hebben wij veel meer modellen Storm Soft Baits in ons assortiment.
Verpakking per 2 stuks. Lengte 14cm. of 16cm. 

Bull Frog Snoekkop.jpg 

Kunstaas

Voor het kunstaasvissen is er te kust en te keur te koop en het gaat te ver om ons hele assortiment hier te noemen, maar een goede selectie willen wij u zeker niet onthouden. Wij kunnen vele beroemde merken leveren zoals:

*ABU *Arjen Willemsen *Awa-Shima *Balzer *Berkley *Cormoran *Corrigator *Dorado *Emmrod *Fatfish *Finn-Tastic *Flatfish *Fox *Gamakatsu *Giant Soft Baits *Grandma *Jackson *Jenzi *Kenart *Kensaki *Koppers *Larry Dahlberg Lures *Mann's *MaxForce *Mepps *Mikado *Mitchell *Musky Innovations *Mustad *Nanofill  *N-Gage *Ondex *Owner *Pelikaan ultralichte lepels *Penn *Pikemaster Lures *Plano *Profi Bass *Rapala *Reins *Relax *Rooster Tail *Rublex *Salmo *Savage *Shimano *Simonsz *Sizmic *Spiderwire *Spro *Storm *Strike Pro *Thompson *Tiemco *Timber Tiger *Traditional handmade Lures *Wiggle Wart *Zenga Parelmoer


Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Fatfish pluggen

Fatfish1

De Fatfish pluggen zijn uitstekende vangers in diep water. Je kan ze werpend vissen, maar natuurlijk ook trollend. Afhankelijk van de snelheid duiken ze van 3m. tot 5 m. De Fatfish is langzaam en snel trollend te gebruiken. De extra grote ratels zorgen voor een intens geluid dat van veraf waarneembaar is voor de vis. De Fatfish lijkt qua model en vangkracht het meest op de Wiggle Wart en doet daar zeker niet voor onder. Het gewicht is 14 gram en de lengte is 5 cm. excl. lip. Kleuren op de foto van links naar rechts MCL, BFRT, MPAR, MGLD

Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Profi Bass kunstaas.

Profi Bass Logo

Het kunstaas van Profi Bass blinkt uit door een perfecte afwerking en een veelvoud aan modellen die voor veel nederlandse omstandigheden uitstekend zijn. Of het nu gaat om kleine lichte plugjes voor ondiep water of om grootwater killers die gesleept worden, in dit uitgekiende assortiment vind je het. Niet onbelangrijk is de prijs, voor vanaf zo'n vijf euro heb je al een originele Profi Bass plug. Onderstaand een overzicht van de modellen die wij in voorraad hebben.

Pro Bass Wise Boy

Profi Bass Wise Boy zijn kleine plugjes met een nerveuze actie, die het uitstekend doen op veel bevist water. Zowel in de polder als op het grote water vangen ze prima snoek, baars, snoekbaars en de roofblei is er ook niet vies van. De deep-diver weegt 10 gr. en duikt tot 1.50 m. en de mid-diver weegt 7.5 gr. en duikt tot 0.40 m., beide modellen zijn 5 cm. lang. Kleuren op de foto van links naar rechts 011, 013, 029, 015

Profi Bass Buzzin Bug 1

Profi Bass Buzzin Bug is typisch een polderplugje en voor ander klein water. Deze topwater plug heeft een afwijkende actie door het spinnerblaadje aan de achterkant. Het gewicht is 11 gr. en de lengte is 5.5 cm. Kleuren op de foto van boven naar beneden 005, 004

Profi Bass Captiva Razorback

Profi Bass Captiva Razorback is een allround te gebruiken plug die gemakkelijk is te werpen en een mooie gelijkmatige actie heeft. Deze drijvende plug duikt tot 1 m. diepte en is in veel van onze vaarten en sloten inzetbaar. Lengte 8 cm., gewicht 8 gr. Kleuren van boven naar beneden 037, 033

Profi Bass Agony

Profi Bass Agony is één van de weinige pluggen die "op zijn kop" zwemt en daarmee een ziek en stervend visje imiteert. Kan heel langzaam en verleidelijk worden binnengevist. Lengte 7 cm., gewicht 16 gr., duikdiepte tot 2.50 m. Kleur 001, komt ook in kleur 002 (blankvoorn/zilver) 

Profi Bass Bubble Walker

Profi Bass Bubble Walker is een geweldenaar onder de poppers en andere top water lures. Aan de zijkant van de bek heeft de Bubble Walker twee openingen waardoor het water wordt geperst bij het binnen vissen. Het bellenspoor dat dan ontstaat met het geluid maakt van deze plug een super verleider voor iedere snoek in ondiep water. Lengte 8 cm., gewicht 14 gr. Kleuren van boven naar beneden 007, 004 

Profi Bass Stupid Cupid

Profi Bass Stupid Cupid kan onder veel omstandigheden worden gebruikt en heeft door het tweedelige lijf een mooie kittige actie. De Stupid Cupid ziet er in het water zeer levensecht uit en wordt door ons geleverd in twee naturel kleuren, die hun vangkracht volop hebben bewezen. Lengte 7 cm., gewicht 15 gr. Kleuren van boven naar beneden 007, 010

Profi Bass Willow Tail Jointed

Profi Bass Willow Tail Jointed is weer zo'n afwijkend kunstaasje waar niet iedereen mee vist. De combinatie van het tweedelige lijf en het gemonteerde spinnerbled zorgt voor veel rumoer in het water en geeft veelk vangkracht in donker en troebel water, mede daarom hebben wij gekozen voor twee goed opvallende fluor kleuren. Lengte 11 cm., gewicht 15 gr. Kleuren van boven naar beneden 028, 030

Profi Bass Axperon1

Profi Bass Axperion lijkt veel op bijvoorbeeld de Balzer baars, maar heeft toch zijn eigen actie en is een killer op groot water, zowel werpend aan een zware hengel als trollend. De natuurlijke kleuren zijn schitterend afgewerkt en hebben een semi transparante doorschijn voor een super natuurlijk effect. Voorzien van verschillende tungsten ratels. Lengte 13 cm., gewicht 56 gr. Kleuren van boven naar beneden 005, 003, 004

Profi Bass Great Shaker1

Profi Bass Great Shaker is een suspending soft swimbait en is daardoor in iedere waterlaag goed te gebruiken. Je kan hem zelfs in de oppervlakte vissen, maar ook tot meters diep af laten zinken. Door de zachte natuurgetrouwe textuur van de softbait laat de snoek niet meer los. De Great Shaker zit per 2 stuks in een verpakking. Leverbaar in lengte 11 cm., gewicht 21 gr. of in lengte 15 cm., gewicht 60 gr. Kleuren van boven naar beneden 002, 008

Zenga Zwitserland Parelmoer Lepels

Kunstaas Parelmoer.jpg 

Zwitsers handwerk. Deze lepels worden sinds jaren geheel met de hand gemaakt door vader Zenga en zijn twee zonen. Zeer beperkte productie van deze exclusieve lepels. Het natuurproduct parelmoer zorgt voor een niet te imiteren reflectie en kleurschakering. Leverbaar in 3 maten; 7cm., 6cm. en 4,5cm.
Prijs v.a.19.95
Door de beperkte levering kan je voor de actuele voorraad het beste even bellen met de winkel.

 Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Balzer kunstaas.

Balzer 3D Holographic Pluggen

Balzer Perch.jpg 

Balzer pluggen model baars behoren tot de absolute topvangers.
Schitterende afwerking met holografisch effect voor extra vangkracht. Dit baarsmodel hebben wij in verschillende maten in het assortiment.

Balzer Pike.jpg 

Balzer pluggen model snoek hebben een levensechte actie, samen met de holographic afwerking maakt dat ze onweerstaanbaar. Wij hebben deze plug in drie maten in het assortiment.

Balzer Jerk.jpg 

Balzer Jerk Baits nu ook in kleine maten, geschikt voor de lichtere kunstaashengels. Door de schitterende 3-D afwerking en weergaloze actie vangen deze jerkbaits ook op gedresseerd water. Diverse maten en kleuren, speciale aandacht voor het model spiegelkarper (rechtsboven op de foto).

Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Koppers Live Target kunstaas.

Koppers Blue Back Herring.jpg

De Blue Back Herring van Koppers Live Target zijn één van de beste Swim Baits op dit moment. De levensechte bewegingen, natuurlijke kleuren en schittering zorgen voor een enorme vangkracht. Wij hebben ze in twee maten en in twee kleuren.

Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Jackson kunstaas.

Jackson Lures.jpg

Jackson maakt geweldig kunstaas dat altijd en overal vangkracht bewijst,. Wij hebben een selectie van dit kunstaas in huis. De bovenstaande één- en tweedelige pluggen hebben inmiddels bewezen dat het enorme vangers zijn. Jackson kunstaas is niet overal te koop en daarom is de snoek hier nog niet op gedresseerd, dus in veel bevist water kan dit een uitkomst zijn.

Veel gezocht zijn de onderstaande shads van Jackson die niet voor niets The Shad heten. Dit zijn echt dé shads die een onweerstaanbare en afwijkende actie hebben. Hiermee onderscheiden zij zich van alle bestaande shads. Lengte 13 cm.

Jackson Shad.jpg

Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Storm kunstaas.

 

Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Giant Soft Baits kunstaas. 

Giant Soft Bait Compnany.jpg 

 

Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Savagear kunstaas.

Savagear Lures

Savagear Pluggen.jpg 

Extra-Large Shads

Kunstaas Shads1.jpg 

Wij hebben een grote sortering Extra-Large Shads met verschillende soorten staarten, ook dubbele, en in een scala aan kleuren en diverse maten. Ze zijn er kant-en-klaar getakeld en ook alle losse onderdelen zijn er voor de doe-het-zelver te koop.

 Traditional snoekstreamers

Streamers1.jpg 

Onze collectie snoekstreamers kent zijn gelijke niet. Natuurlijke kleuren of juist bonte fluor creaties, jij mag het zeggen. De streamers worden door een zeer ervaren vliegbinder zeer precies en stevig gebonden, zodat ze niet na de vangst van een snoekje uit elkaar vallen. We hebben een serie Bucktail/Hackle modellen en Bucktail/Zonker modellen en ze zijn er in 1- en in 2-delig.
De grote modellen zijn behalve op de vliegenhengel ook prima met een lichte spinhengel te vissen.
Prijs v.a. 4.95

Traditional Hengelsport Utrecht, dealer van Plano opbergsystemen.                        

Plano.jpg

Persoonlijk Record Dick van Hattem 1.30m.

Dick van Hattem Snoek1.jpg 

Dick met zijn enorme snoek van 1.30m., het gewicht zal ergens tussen de 40 en 50 pond liggen. Na het fotograferen is de vis uiteraard liefdevol teruggezet en volgens ons heeft Dick de afspraak gemaakt de vis op 1.40 weer een keer terug te vangen. Kijk voor een volledig vangstverslag op Dick's site www.metersnoeken.nl

Dick van Hattem Snoek.jpg

Onze kunstaas voorraad wisselt snel, informeer vooraf naar de actuele voorraad. 

Kunstaasrek1.jpg