Verslag 2e Freeclass Speycasten

Verslag 2e Freeclass Speycasten

Op zondag 18 december 2012 was de laatste werpochtend van de  2e Freeclass Speywerpen welke onder leiding stond van Hans Boomsluiter met bescheiden medewerking van Johan Schoot en Ton Temming. 

Na bijna vier maanden iedere zondagochtend aan de Haarrijnse Plas bleek dat hier een grote behoefte aan is. Men kwam van heinde en verre en letterlijk en figuurlijk door weer en wind. We hebben dagen gehad dat je in je overhemd kon staan, maar ook in bittere kou met enorm veel wind.

Door niets liet deze fanatieke groep zich tegenhouden en de regelmatige werpers maakten dan ook enorme vorderingen bij het Scandi en Skagit casten, waarbij iedereen inmiddels een aardig lijntje kan werpen.

Hans onderbrak het lesgeven voor een trip naar Jeroen Wöhe in Canada en kwam daarna terug met weer een aantal kleine tips en tricks die hij van gids Derek had geleerd. Tijdens zijn afwezigheid namen Johan en Ton de honeurs waar.

We kunnen spreken van een groot succes en dat er ook vriendschappen zijn ontstaan en er al afspraken ook zijn gemaakt zal duidelijk zijn, de saamhorigheid is enorm groot. Tijdens de koffiepauze, die door Steef iedere keer uitstekend wordt verzorgd waarvoor onze dank, kwamen er tal van grote verhalen en ook uitleg over technieken en materialen. Er ging kortom geen moment verloren, er werd geworpen en kennis gedeeld en dat is op het echte vissen na het belangrijkste dat je binnen onze hobby kunt doen.

Inmiddels smeden Hans en Ton alweer nieuwe plannen om te starten met de 3e Freeclass Speywerpen en zo wordt dat een unieke gebeurtenis in ons vliegviswereldje. Hou voor de data de site van Hans www.dutch-spey-cast.nl en Ton www.traditional.nl in de gaten.

Bedankt aan iedereen die aanwezig was en op de een of andere wijze zijn bijdrage heeft geleverd.

 

P1120154.JPG

Laatste nieuws:

Freeclass Speycasten 2013
Update: 04 April 2018
Opruiming vliegvisartikelen
Update: 01 March 2018

« Previous 1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    Next »