Traditional Karperhengels

Traditional Karperhengels

Traditional Temming's Horizon.jpg

Traditional Temming's Horizon karperhengels

De Temming's Horizon is een legendarische hengel, onder andere bekend uit diverse boeken. Wordt ook wel genoemd als de beste handgemaakte karperhengel en heeft als bijnaam de soepele tweeponder. Dit model werd in een vaste uitvoering van 3.65 m met een test curve van 2.00 - 2.25 lb geleverd. Er was ook een speciale uitvoering van de Horizon Classic en dat was de Horizon Future. Het waren dezelfde hengels alleen de uitvoering was anders.
In het voorjaar 2011 zijn er drie nieuwe modellen Traditional Horizon Edition 2011 karperhengels bij gekomen. De oude vertrouwde Horizon werd door de nieuwe serie vervangen. Het middelste model is het meest allround en daar zijn in het binnen- en buitenland al heel veel grote vissen mee geland. Zoek je een hengel met power, buiging en demping, kijk dan eens nar de Temming's Horizon.

Standaard worden de Traditional Horizon hengels voorzien van 11 geleideringen incl. topoog met een startring van 25mm. diameter en twee ringen op het achterdeel. Op verzoek zijn de twee zware modellen leverbaar met een grote zetting van 7 geleideringen incl. topoog met een startring van 30mm. diameter met één ring op het achterdeel.

 
Lengte (foot) Lengte (cm) Test Curve Model Prijs
.

12' 3.65m.  2.25-2.50lbs. Horizon  2011

v.a. 599.00

12' 3.65m. 2.50-2.75lbs. Horizon  2011

v.a. 599.00

12'  3.65m. 2.75-3.00lbs. Horizon  2011

v.a. 599.00

Traditional Temming's Magistrate  karperhengels

Deze hengels worden gebouwd van "Super Slim" Carbon/Kevlar blanks. Voor de karpervisser die houdt van een dunne en soepele hengel is dit de aangewezen hengel.
De speciale sandwich constructie, waarbij er 3 lagen vezels worden gebruikt, zorgt voor stabiele hengels met veel krachtreserve, sublieme buiging en veel demping.
Deze serie is vervangen, door de nieuwe Horizon serie, informeer welke modellen er nog leverbaar zijn.

Uitverkocht.

 
Lengte (foot) Lengte (cm) Test Curve Model Prijs
12' 3.65m. 1.75-2.00 Magistrate v.a. 525.00
12' 3.65m. 2.00-2.25 Magistrate v.a. 525.00
12' 3.65m. 2.25-2.50 Magistrate v.a. 525.00

Traditional Magistrate4.jpgTraditional Temming's Excellence  karperhengels

Dit is net als de Horizon een klassieker van Ton. Deze hengel stond jaren geleden model voor allerlei imitaties, maar dit is de enige echte!
De hengel is vanaf 2005 weer in productie genomen. De Excellence is een zeer allround hengel met een prachtige buiging en enorm veel kracht. 
Tijdens de drill zorgt de perfecte demping voor een rustig gedrag van de karper.
Kortom een hengel waar je onder alle omstandigheden veel plezier aan beleeft.

Traditional Excellence.jpg

 
Lengte (foot) Lengte (cm) Test Curve Model Prijs
12' 3.65m. 2.00-2.25lbs. Excellence

v.a. 495.00

Traditional Karperhengels handgebouwd door Ton Temming

Ter vervanging van de Magistrate en Gladiator serie heeft Ton inmiddels de Horizon serie uitgebreid met twee nieuwe modellen edition 2011. De legendarische tweeponder blijft bestaan, maar er zijn een 2.25-250lb. en een 2.50-2.75lb. bijgekomen en binnenkort komt er ook nog een 2.75-3.00lb.. Deze modellen zijn het beste dat er gebouwd kan worden en combineren de unieke Traditional Horizon eigenschappen met de voordelen van de moderne materialen.

Let op: laat je niet misleiden door onze (lagere) testcurves, bij een gelijke testcurve met hengels van andere merken, hebben de Traditional karperhengels veel meer power in huis. Dit komt door de betere en grotere hoeveelheid carbonmateriaal en door de uitgekiende constructie van het materiaal.

Traditional - Ton Temming Karperhengels

Als hengelbouwer houdt Ton Temming zich halsstarrig aan de keuze voor kwaliteit en afwerking. Iedere hengel wordt door hem zelf gebouwd, en voordat zo'n hengel in het rek komt, volledig getest. 
Op deze pagina staat een overzicht van de diverse modellen karperhengels welke Ton bouwt, maar natuurlijk maakt hij ook hengels "op maat". Dit kan in alle materialen zoals glasvezel, splitcane en in alle soorten carbon/kevlar composities en met meer dan 30 jaar ervaring.
Iedere Traditional hengel wordt door Ton Temming geheel met de hand in eigen atelier gebouwd. 

De meeste hengels worden op bestelling gebouwd, hou rekening met de levertijd, informeer in de winkel.

Alle Traditional hengels worden geleverd met;
* Kurken greep,
* Fuji reelhouder,
* Fuji SIC geleideringen (11 stuks incl. topoog),
* Gegraveerde R.V.S. Cone,
* 7 laklagen 
* Foedraal

Traditional® Karperhengel Speciale Uitvoering

Hier staat een speciale uitvoering van mijn Traditional® karperhengels afgebeeld.
Zo is er onder andere een hard houten stukje in het handvat verwerkt, een speciale reelhouder (ook met hout) gemonteerd en zit er een extra luxe RVS Cone op met hardhouten eindknop. Een dergelijke afwerking kan (tegen meerprijs) voor bijna alle modellen op bestelling gemaakt worden.

 
Traditional Magistrate1.jpg
Voorbeeld van een Traditional karperhengel in een speciale uitvoering met hardhouten accenten en een titanium reelhouder.

Traditional Temming's Specimen  karperhengels

Schitterende glasvezel hengel die al ruim 30 jaar door Ton wordt gebouwd. De blank is gemaakt van het super S-Glass. De schitterende afwerking is zoals bij alle Traditional hengels en ook hier geldt Ton's devies: een Traditional koop je voor de rest van je leven!
De Specimen is Medium/Slowtaper en dat houdt in dat de hengel zeer zacht is en veel demping heeft om zelfs de hardste run onder de top te kunnen pareren. Een echte hengel voor liefhebbers van het kantvissen.

Lengte (foot) Lengte (cm) Test Curve Model Prijs
12' 3.65m. 1.75lbs. Specimen v.a. 475.00

Traditional Temming's Classic Serie  karperhengels

Deze serie glasvezel hengels is eigenlijk terug van weggeweest.
Dit zijn namelijk 2 van de allerbeste en bekendste glasvezel modellen die er ooit op de Nederlandse- en Engelse markt verkocht zijn. Ruim 30 jaar geleden zijn ze mede door Ton Temming ontworpen en gebouwd en nu brengt Ton ze weer exclusief terug op de markt. De hengels zijn ontzettend veerkrachtig en leveren desondanks zeer veel kracht, maar dan wel op een gedempte manier zoals je van een glasstok in deze kwaliteit mag verwachten. De hengels zijn zwart en worden standaard voorzien van originele Fuji SIC geleideringen en een originele Fuji reelhouder. De kurken greep wordt afgewerkt met een roestvrij stalen cone met rubber knop. De sublieme afwerking van Ton staat garant voor jarenlang onderhoudsvrij en probleemloos gebruik.

 
Lengte (foot) Lengte (cm) Test Curve Model Prijs
12' 3.65m. 2.00-2.25lbs. Classic v.a. 475.00
12' 3.65m. 2.25-2.50lbs. Classic v.a. 475.00

 

 Magnificent Rod Company karperhengels

Deze karperhengels zijn exclusief door Ton Temming gebouwd en/of ontworpen. In tegenstelling tot Ton's Traditional hengels worden de Magnificent hengels niet op bestelling gebouwd of afwijkend afgebouwd. Ze worden soberder afgewerkt dan de Traditional hengels maar steken kwalitatief met kop en schouder boven andere fabriekshengels uit, zeker gezien hun prijs. Dit is economisch geprijsde topkwaliteit ! Met kurken greep, cone en knop. Titan geleideringen, reelhouder, r.v.s. cone met rubberen knop en zwarte afwerking.

Magnificent Rod Company KM Carbon Carp  karperhengels

De "KM Blackflex" heeft een lengte van 3.65 m en een testcurve van 2.75 lb. Schitterende Hi modules carbon blank met zwarte wikkelingen, Titan ringen, reelhouder, kurken achtergreep met luxe r.v.s. cone met contragewicht. Leverbaar in een 2-delige en in een 3-delige uitvoering. Prijs: 199.50. Model 2013/2014 wijkt iets af van de foto.

Magnificent.jpg

Magnificent karperhengel model 2013/2014 wijkt iets af van de foto. Informeer naar de voorraad, het 3-delige model is momenteel niet leverbaar.

Hengelbouw; The Traditional Style

Traditional Hengel Lakken.jpg

Iedere handgebouwde Traditional hengel wordt door hengelbouwer Ton Temming in zijn eigen atelier gebouwd. In alle rust en met al zijn vakmanschap en kennis maakt hij stuk voor stuk hengels voor de rest van het leven van de koper.Op de bovenstaande foto zie je tijdens het bouwen een Traditional Specimen glasvezel karperhengel die Ton al meer dan dertig jaar maakt.